Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Tiden räcker inte till

  Jimi Wikman

  kalarm.pngTid är en av dom största bristvarorna i världen och det känns ordentligt just nu när Mortfiles fullständigt rusar iväg med den nya layouten, implementeringen av den nya sökmotorn och planeringen för olika sektioner samt den nästan skrämmande uppgiften att få ner så mycket information på så kort tid.

   

  Mortfiles nya layout är nu optimerat och validerad, vilket innebär att jag för närvarande sitter och bygger om sidorna som redan var gjorda och skapar nya sidor för dom delar där det saknades i rasande takt. Prislistor ska skapas och PDF filer ska skrivas, men det är den enkla delen. Den svåra biten är att få till en bra struktur och layout på själva innehållet som ser bra ut, men det tar sig sa pyromanen.

   

  Den nya sökmotorn FastFind är nu inlagd och i funktion efter en del knep och knåp för att få den att fungera med svenska bokstäver och i charset UTF-8. Förutom dess uppenbara funktion att filtrera ut information baserat på sökord så är den förvånansvärt bra att jobba med också för att kvalitetskolla webbsidornas upplägg när det gäller saker som sökord och Meta beskrivningar, något som lett till en hel del planerad ändringar av framförallt dom dynamiska skripten på Mortfiles.

   

  Planerna för framtiden börjar närma sig episka proportioner och jag börjar fundera över vart Mortfiles är på väg egentligen och hur jag ska få tiden att räcka till, men förhoppningsvis ska det lösa sig i framtiden. Bland annat har jag redan börjat skissa lite i huvudet på den återförsäljar portal som ska sättas upp för bland annat tredjepartsförsäljning och återförsäljarlicenser och med den infomation som finns för StoreSuite (Interspire Shopping Cart) ligger det en del planer på lur för en shop där jag har tänkt lägga in färdiga lösningar som forum skins och färdiga templates.

   

  Dedikerade servrar och VPS lösningar hoppas jag kan trilla in under hösten 2008 tillsammans med utvecklade tjänster för Movable Type och Interspires program svit som läggs till nu i vår, men jag kikar även på ett par andra produkter som kan bli intressanta i framtiden. Jag måste bara undersöka en del saker och planera in när och hur nya tjänster ska kunna implementeras i Mortfiles redan ganska utbredda sortiment av godsaker.

   

  Dom första flashbaserade elementen har lagts till Mortfiles också och det var en riktig utmaning att försöka validera, men med lite efterforskningar så löste det sig också. Det är framförallt på Portfolio sektionen som jag lagt till flash, men senare i vår kommer jag att börja lägga upp instruktionsfilmer i flash också.

   

  Jag har även börjat jobba med Wiki-länkning från själva webbplatsen med den karakteristiska blåa Wiki pilen som indikator vilken förhoppningsvis ska leda till att göra dom olika begreppen lite enklare att förstå och öka intresset för MortWiki.

   

  Skriptmässigt så blir det en hel del uppgraderingar i vår. Forumet/MortWiki kommer att uppgraderas ordentligt, men det blir först i sommar som den riktiga utvecklingen kommer igång misstänker jag. Bland annat så kommer layouten att göras om och en del modifikationer installeras. ITNyheterna väntar på att Pligg ska gå ur Beta och jag får se om jag kör igång på en gång med uppgraderingen eller väntar på version 2.0. Support sektionen uppgraderas fortlöpande och en uppdatering är på gång om ett par veckor igen. Länksektionen ska göras om lite och sen beror det lite på om det blir en uppgradering där eller inte nu i vår. Bloggen kommer att uppgraderas och byggas om rejält, men för närvarande så kör jag vidare på Wordpress, men det kan bli en ändring på det senare.

   

  För att komplicera tidsaspekten ytterligare så har jag även ett par hemside design projekt som ligger under utveckling. Det är för närvarande bland annat Hotel Falun och GingThai som väntar på ansiktslyft inför våren, men även ett par andra projekt som ligger på skrivbordet och skriker på uppmärksamhet.

   

  Tiden räcker som sagt inte till när ambitionerna är på hög nivå, men det kommer att bli ett intressant år!

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...