Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Tenta och tvättdag

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/09/gnobots2.png">gnobots2I helgen var det dags för omtenta för PHP för en av deltentorna som jag missade för att jag var sjuk. Deltenta 2 gällde XML i kombination med PHP och det var ganska roligt att pyssla med ända tills jag kom till sista uppgiften där jag skulle transformera en XML fil till RSS och körde fast helt.

   

  På nätet finns det väldigt dålig med information om just hur man gör något sånt och efter att ha slitit mitt hår under senare hälften igår så löste det sig idag på morgonen, tack och lov. Lösningen var att använda XSLT för att transformera med hjälp av PHP. Jag hade provat det, men glömde bort att det behövs lite PHP kraft för att skapa en ny XML fil...

   

  Idag har vi tvättdag också med allt vad det innebär för arbetsron och imorgon så är Benjamin hemma från Dagis, så då får jag ta en timeout från jobb och studier ett tag till.  Lyckligtvis så börjar en del projekt närma sig slutfasen och skolan är än så länge inte helt överväldigande, även om dom 4 webbplatserna jag ska göra tillsammans med Jens och Peter fått en dålig start med mig och Benjamin lite sjuka. Vi tar igen det nästa vecka.

   

  På projektsidan så är filmprojektet så gott som klart och jag ska bara finjustera det sista och göra en ny header. Jag ska även göra klart zarris, eller snarare lämna över projektet som har varit klart ett tag. En afroshop gör jag tillsammans med 121.nu och där har jag lämnat ett första förslag som vi får se om det är godtagbart. När det är godkänt så ska jag göra  ett designförslag för produktsidan och produktlistningen också innan det ska grundkodas.

   

  Indigobi är äntligen på plats för vidareutveckling efter en rejäl resa hos ett psd2html företag som inte riktigt höll måttet. Vi gör inte om den resan igen tror jag. Nu ska jag bara justera och göra klart för leverans under veckan så ska det projektet vara klart också.

   

  Swedishlifecoach är ett trevligt projekt som jag ska göra klart designförslaget till under veckan också efter att grunddesignen fått tummen upp av kunden. Jag ser fram emot att få knåpa ihop det projektet och se vad kunden gör av det i framtiden.

   

  Två andra projekt ligger på väntelistan också. Det är en design åt en vän som skrivit klart sin första novell som kommer att bli helt fantastiskt. Det andra är ett jätteprojekt med såväl wordpressdesign som forum design plus en webshop. Jag fasar lite för det projektet, men det ska nog gå också.

   

  Imorgon ska jag dock fokusera på ett gammalt projekt som firar 10 år på onsdag där jag ska först flytta hela kalaset till en ny VPS och sedan uppgradera forumet till senaste versionen samt installera Wordpress som bas för nyheterna. Det är ett stort forum som ska flyttas och sedan rensas från gamla databastabeller och filer som inte längre används.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...