Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Så var man högskolestudent då

  Jimi Wikman

  community-help.pngFörsta veckan på Högskolan Dalarna börjar lida mot sitt slut och det har varit en spännande första vecka med lite tekniska problem som behövde lösas och en del problemlösning med studiematerial som jag inte riktigt var förberedd på.

   

  Det var ju ett tag sen man satt i skolbänken och jag hade förberett mig på att det skulle vara ovant, men jag var inte riktigt beredd på hur annorlunda det är att studera på högskola jämfört med dom bleknande minnena av min gymnasietid, lyckligtvis så är det för mig enbart till det bättre.

   

  Jag hade en och annan synpunkt på hur dom första dagarna var upplagda och hur Högskolan dalarna har lagt upp och organiserat information om olika saker och det resulterade i en 8 sidor lång redogörelse som jag även har tänkt använda i mitt skolarbete eftersom en av dom två första kurserna handlar mycket om feedback. Tanken är att jag ska revisera min skrivelse i slutet på kursen och använda mig av det jag lärt mig under kursens gång och sedan se hur mycket som ändras.

   

  Kurskamraterna är en spridd samling med riktigt trevliga människor som jag tror att jag kommer att trivas bra ihop med och jag har på något sätt hittat ett par likasinnade att organisera upp skoltiden med så att det blir lite roligare. Jag försöker flyta runt lite och prata lite med alla den första tiden utan att egentligen tänka på det, men jag vet inte om det ger så mycket åt något håll eftersom jag känner mig lite "spretig" och svamlande mest, vilket jag får skylla på förkylningen och den nuvarande arbetsbördan. Att förkylningen gör mig lite lomhörd, trött och hes hjälper inte direkt till heller tror jag.

   

  Skolformen på högskolan passar mig än så länge alldeles utmärkt.  Jag har alltid avskytt grundskolans korvstopningssystem som jag anser enbart främjar personer med mycket tid att stoppa in korttidsinformation och inte skapar långvarig kunskap, men högskolans system med egenstudier och hjälpföreläsningar känns betydligt mer i min smak.Vi får se om den känslan håller i sig framöver också.

   

  Lärarmässigt så kan jag inte direkt påstå att jag tycker att jag haft dåliga lärare genom åren, även om en del ansikten dyker upp som kanske inte världens mest motiverande lärare, men jag tycker att lärarna vi haft så här långt känns snäppet vassare än tidigare studenivåer. Jag hade en föreläsning igår om operativsystem och hårdvara som var väldigt basic, men presentationen var så bra att jag satt och gjorde många mentala oh och ah alteftersom dom mest grundläggande datorfunktioner plötsligt fick liv och logik. Mycket trevlig upplevelse som var helt oväntad.

   

  Kåren har jag inte sett mycket av, vilket tydligen har sin orsak i att SY har haft en nergång på antal studenter ett tag och föreningen har mer eller mindre upphört vad det verkar.  Det verkar ligga på oss att samla ihop övriga SY klasser igen och se vad vi kan göra åt den saken inför framtiden. Sen igen så kan det ju vara så att dom bara ligger på lur och kör en slutspurt inför nästa vecka istället. Man vet aldrig med Systemvetare...

   

  Det blir en fasligt massa papper som ska skrivas ut och scheman hoppar och far så här i början, så det känns som man jonglerar lite fler bollar i luften än vad jag hade förväntat mig, men det är ju sånt jag gillar så det känns bra så här långt iallafall.

   

  I helgen blir det till att organisera upp schemat lite enligt dom nya tider och ändringar och sedan försöka jobba lite med dom projekt som fått ligga på is under denna första vecka. Det blir även att läsa på inför nästa veckas studier självklart och så ska jag sätta mig ner och fundera lite på nästa sommar och hur jag vill göra där rent studiemässigt.

   

  Livet leker och jag sitter inne och pluggar!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...