Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  RNB lägger ner Sisters

  Jimi Wikman

  RNB meddelar att man kommer att lägga ner deras konceptbutik Sisters med motiveringen att Sisters lider av lägre försäljning och fortsatta förluster. Ã…tgärden är nödvändig, säger vd Magnus Håkansson.

   

  RNB har haft det tufft ekonomiskt och en av anledningarna sägs vara affärsområdet Sisters och Brothers som under första kvartalet såg sin nettoomsättning sjunka från 147 till 133 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev minus sex miljoner kronor (plus sex miljoner året innan).

   

  – Otillfredsställande försäljningsutveckling inom JC och Brothers & Sisters och till viss del även inom Polarn O. Pyret har bidragit till att koncernen uppvisar negativa resultat med ökad finansiell press som följd. För att möta denna utveckling och skapa finansiell trygghet och kunna fortsätta vårt koncernövergripande förändringsprogram är dessa åtgärder absolut nödvändiga, säger vd Magnus Håkansson i en kommentar.

   

  Nerdragningarna beräknas vara slutförda det här räkenskapsåret vilket ska ge en positiv effekt på resultat och kassaflöde med minst 40 miljoner kronor från och med 1 september och framåt.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...