Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Rädda Råstasjön - hedervärt uppdrag att rädda en kulturskatt

  Jimi Wikman

  Rädda Råstasjön är ett initiativ att försöka bevara Råstasjön när de styrande politikerna i Solna stad vill bygga bostäder så nära sjön att naturen och djurlivet kommer ta skada. För någon vecka sedan fick jag möjligheten att hjälpa detta hedervärda initiativ genom att sätta upp en ny Wordpress installation...på One.com.

   

  Det var på Wordpress Sveriges sida på Facebook som jag såg att en herre vid namn Marcus Ehrenfried behövde hjälp med att sätta upp en ny Wordpress installation och flytta en handfull sidor från en befintlig blogg hos One.com. En ganska enkel uppgift som inte bör ta mer än 30-60 minuter med lite finjusteringar så jag erbjöd min hjälp.

   

  Efter kontakt via telefon då vårt möte uteblev på grund av en sjuk son (min) så fick jag uppgifterna så jag kunde sätta fart. Tanken var att installera i en underkatalog då One.com hade gjort några tekniska finter för att styra om själva domännamnet till den blogg som redan var uppsatt. En blogg som för övrigt låg inuti en iframe så alla sidor hade samma URL för övrigt (fy på er One.com!).

   

  Sagt och gjort, installationen gick bra, även om One.com's kontrollpanel är smått klaustrofobisk och jag fick klura lite över kopplingarna till databasen. Flytta sidorna gick som en dans och sedan lite finjusteringar i mallen så den blev likadan som den gamla. Sedan började det roliga...

   

  För att Rädda Råstasjön ska kunna fungera som det är tänkt så vill man självklart att man ska använda just domännamnet, inte en subdomän. Så för att kolla hur det skulle gå till var det dags att kontakta One.com för support.  Först försökte Marcus och vi kan väl säga att det gick sådär. Supporten svarade glatt med en länk till hur man flyttar wordpress, men ignorerade frågan om det gick att använda katalogroten trots att det fanns ompekningar till den gamla iframebloggen.

   

  Så, jag gjorde ett försök med att vara övertydlig och bad om information om det gick att faktiskt lägga i katalogroten samt la till att jag vill absolut inte ha information om hur man flyttar en wordpress blogg, för det vet jag redan. Resultatet blev en glad länk till Wordpress Codex om hur man flyttar en blogg. Det tog 24 timmar för One.com. Så, på det igen bara och övertydligt förklara att det vara inte svaret jag sökte och återigen nästan 24 timmars väntetid innan svaret blev att då fick jag minsann förklara tydligare. *suck* Ytterligare ett mail senare så kom svaret att ja, det funkar fint. Tack.

   

  Så, snabbt in med Wordpress i roten, små justeringar och sedan var det klart och Råstasjön hade sin nya webbplats med information om vad som pågår i Solna, hur kan du och jag engagera oss i att rädda Råstajön och så klart några riktigt fina bilder. Överlag inget stort eller konstigt projekt, men lite mer komplicerat än det borde vara på grund av långsam support som uppenbarligen är lite för snabba på avtryckarfingret när de borde läsa igenom hela frågan först.

   

  One.com är känt som ett uselt webbhotell, men av det jag såg så ser det inte fullt så tokigt ut för någon som har absolut inga andra krav än en hemsida. Supporten var långsam, men det kan hända att det beror på att det skedde under helgen när det brukar vara fler som pillar sönder saker. Jag skulle fortfarande aldrig välja One.com för en hemsida, men då har jag större krav än många andra. Ni som dock väljer One.com..håll er långt borta från deras iframeblogg hur lätt den än är att sätta upp!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...