Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Safedome håller din mobil säker, men är den nödvändig?

  Jimi Wikman

  Under International CES 2014 i Las Vegas så presenterades Safedome™ med buller och brak. Tanken är att kombinera din smartphone med ett kreditkortsliknande kort för ökad säkerhet och därmed kunna skydda dig från identitetsstöld och aktivt larma om kort och smartphone kommer ifrån varandra. Frågan är bara om det är en nödvändig tjänst?

   

  Safedome™ erbjuder alltså ett säkerhetssystem som baseras på ett tvådelat säkerhetssystem där en den ligger i din smartphone och andra halvan på ett kreditkortsliknande kort. Tillsammans med Texas Instruments (TI) som samarbetspartner så vill Safedome™ att världen ska anamma ett tvådelat säkerhetssystem baserat på "säker Bluetooth teknologi". Jag är rätt säker på att begreppet "säker Bluetooth teknologi" i sig är en oxymoron, men om vi bortser från det för tillfället så presenterar Safedome™ tre säljande punkter över varför vi ska tror på deras produkt:

  • En plånbok som innehåller Safedome kort: Om stulen kommer konsumenten omgående larmas med ett larm på den skyddade mobila enheten. När detta larm genereras kan konsumenten snabbt meddela kortutgivare för att blockera eller avbryta konsumentens betal-och kreditkort via det intuitiva gränssnittet på enheten App mobil.

  • Smartphone med Safedome app: Om förlorad eller stulen, kommer konsumentens smartphoneapp automatiskt låsa smartphonen för att skydda sin identitet och säkra värdefull information.

  • Molnbaserad Safedome identitet valv: Smartphone och kortet måste vara tillsammans för att trådlöst låsa valvet. Det ger en säker plats som skyddas av bank-grade autentisering för konsumenten att lagra konfidentiell finansiell information, till exempel kreditkortsnummer.

   

   

  safedome-3

   

  På deras hemsida så anger Safedome™ att deras system är "bekvämt, on-the go säkerhet" som ger "extra lugn" med omedelbar pro-aktivt tjuvalarm. Jag är benägen att hålla med att systemet är ganska smart uttänkt för att skydda smartphone och plånbok och jag tror att det finns ett behov av att kunna hålla koll på dessa. Jag tror också att det är intressant i dessa dagar med ett tredelat säkerhetssystem där både kort, smartphone och pinkod behövs för att låsa upp systemet, även om det kan ställa till det lite om kortet till exempel blir skadat och mobilen blir obrukbar tills ett nytt kort dyker upp (!!).

   

  Vi lägger in mer och mer i våra smartphones och redan idag finns en stor risk för identitetsstöld om du förlorar din smartphone. Detta gäller kanske i ännu högre grad på företagsägda smartphones där säkerhetsaspekterna idag är rena skämtet oftast. Där ser jag helt klart en vinst med att använda Safedome™ eller liknande system. Jag vet också sedan min tid som säljare av personlarm att det finns en stor efterfrågan på tjänster som kan hålla koll på både telefon och kreditkort så om priset är humant så tror jag att Safedome™ kan bli en storsäljare.

   

  [dt_divider style="thin" /]

   

  [video width=1024" height="576" mp4="http://jimiwikman.se/wp-content/uploads/2014/01/Safedome.mp4]

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...