Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  CPanel 11 och RoundCube

  Jimi Wikman

  Cpanel 11 har precis släppts i stabil form, eller snarare första uppgraderingen för Cpanel 11, del två kommer om ett par veckor. Mortfiles.se har installerat och kikat igenom nya Cpanel och är imponerad.

   

  Cpanel 11 kommer med en rejäl ansiktslyftning under skalet och även om nya X3 layouten är...användbar så är den som vanligt inte mycket att hurra för visuellt. Med Cpanel 11 är det dock betydligt enklare ett ändra layout med enkla funktioner för att ändra bilder och även själva sidorna. Det tog mig knappt 30 minuter att knåpa ihop en layout som passar för Mortfiles VX, men då var det en del detektivjobb inkluderat och en del tryck-på-allt varianter som ingick.

   

  Lite nya funktioner och en del nya ikoner i WHM är ungefär vad som har hänt på utsidan av WHM, men under ytan verkar det mer rejält än tidigare och det känns faktiskt lite snabbare än vad man är van vid, men bara lite.

   

  Språkval och möjlighet att välja utseende i en lista är saker som jag har saknat sedan jag började använda Cpanel många år sen och hur det kommer att påverka storsäljare som RVSkins återstår att se.

   

  Överlag känns Cpanel 11 mycket trevlig och stabil. Dom nya funktionerna är godkända och deras nya branding system samt språk/layout val är mycket välkomna funktioner som ger Cpanel 11 ett klart godkänt i betyg.

   

  RoundCube är ett förhållandevis nytt webmail system som jag haft ögonen på ett tag och nu har jag valt att installera det åt mina kunder. Roundcube är ett enkelt och stilrent epost system som fungerar underbart och som är ett klart trevligare alternativ än Squirrelmail som fortfarande ser ut som det är gjort hemma i mammas garage i slutet på 80talet.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...