Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Planerar den nya blogglayouten

  Jimi Wikman

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2010/01/Mortfiles-NX-Blogg1.png">Mortfiles-NX-Blogg1.png

   

  Inför den nya blogglayouten för Mortfiles NX så har jag börjat sålla rejält bland plugin för att få en ren och enkel blogg, vilket som extra bonus även gör den snabbare eftersom dom olika pluginsen har en hel den javascript som ska laddas.

   

  Det blir ett ganska annorlunda upplägg på den nya bloggdesignen där allt bling-bling har skalats bort och fokus har lagts på innehållet. Index sidan som jag jobbat på sporadiskt idag kommer att får ett annorlunda upplägg genom att det kommer att bara visa en kort snutt av inlägget tillsammans med en bild och länk till att läsa hela posterna. Det är samma upplägg som till exempel dagstidningarna använder och tanken är att jag ska kunna presentera mer innehåll på mindre yta och samtidigt öka intresset med hjälp av grafik.

   

  Själva posterna får smalare utrymme än tidigare samtidigt som sidomenyn får lite större utrymme. Anledningen till det är att även kortare bloggposter ska kännas mer innehållsrika, men även ge möjlighet till att utnyttja sidomenyerna mer kreativt med bland annat fler jQuery tabbar och grafik om jag vill det. Det blir ingen stor skillnad, men jag får nog ändra storleken på en del grafik och filmer skulle jag tro.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...