Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  PHPSUEXEC

  Jimi Wikman

  Så är då PHPSUEXEC installerat och det skapade en del oreda, dock betydligt mindre än vad jag hade trott. Hittils har det varit ett fåtal skript som påverkats, men vid genomgång av varje konto har jag funnit mängder av filer med alla möjliga chmod permissions, en del helt uppåt väggarna som html filer och bilder med 777! Jag har även mängder av nobody:nobody som måste sättas manuellt, men som tur är finns det en del SSH kommandon som underlättar processen.

   

  chown -R username.username /home/username/public_html/* fixar till nobody:nobody problemen per konto enkelt och smärtfritt. Man kan även använda chown per fil om det är önskvärt. Med prefixet -R går chown igenom samtliga kataloger och ordnar ägandeskapet på alla filer.

   

  find /home/username/public_html/ -perm 777 -exec chmod 755 {} ; letar upp filer med permission 777 och ändrar till 755 i en katalog. Permissions kan ändras till vilka värden du vill så att du kan filtrera ut filer med olika permissions.

   

  find /home/username/public_html/ -type d | xargs chmod 755 går igenom alla kataloger och ser till att dom har permission 755 vilket spar en himla massa tid!

   

  Förutom nobody:nobody och filernas rättigheter är det en del problem med .httaccess filer, men för dom flesta skripten finns det information om hur man fixar till dom problemen på skriptens egna hemsidor, så det är bara att läsa sig till hur man ska åtgärda problemen.

   

  Så här långt har det inte varit några större problem att övergå till PHPSUEXEC...ta i trä!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...