Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ordersystemet börjar komma på plats

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/10/24.png">24.pngWHMCS just till att sälja webhosting med väldigt stelt och inte alltid helt logiskt beställningssystem. Det blev lite bättre när man introducerade cart systemet så det gick att beställa flera tjänster på samma gång i ett cart system, men man glömde bort att det då behövs något som visar vad man faktiskt har beställt utan att behöva gå till kundvagnen. Lyckligtvis finns det lite plugins som löser den biten numera så den biten har löst sig.

   

  Orginaldesignen för WHMCS, eller snarare orginaldesignerna eftersom det finns flera att välja på numera, är alla baserade på tråkiga gråa eller blåa fyrkantiga block och det kanske är funktionellt, men jag gillar det inte!  Istället har jag lagt in en lite trevligare grafisk miljö med en visuell representation av varje produkt  och knappar istället för dom tråkiga submitknapparna. En stepcounter visar var i beställningen man för närvarande ligger och det finns hela tiden en kundkorg som visar vad man har valt att köpa.

   

  Det som är kvar att göra är dels att ordna designen för kundvagnen och kassan så dom ser snygga ut också plus en liten omdesign av kundkorgen som är lite...blek just nu. Även sidomenyn ska knåpas om lite med jQuery tabbar. Sen hade jag först tänkt lägga in lite jQuery för att presentera hjälpmenyer, men nu tror jag att jag skapar nya sidor och använder Apture istället! Det är något förföriskt med att kunna lägga in film, bilder och webbsidor direkt i en webbplats på det vis som Apture gör, så det ska jag prova först och se hur det passar.

   

  Vad tycker du...ser det ok ut?

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2010/02/order11.png">order1-300x233.png

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...