Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ny Kontrollpanel på gång

  Jimi Wikman

  Igår började jag kika på den nya kontrollpanelen som kommer att användas för att hantera betalning, support och allt annat kundrelaterat och idag börjar det mödosamma arbetet att konfigurera och passa in i befintlig design.

   

  Trots att jag tidigare använt ModernBill i kombination med Kayako har jag beslutat mig för att använda en mer användarvänlig produkt vid namn WHMCS. Istället för 2 produkter som ska byggas om och integreras blir det nu bara en, vilket betyder enklare uppdateringar och mindre kostnader. Det faktum att WHMCS redan finns på svenska med stöd för bland annat Payson som jag har kikat på en längre tid gör inte saken sämre. Genom Payson kan man inte bara erbjuda en annorlunda säkerhetsmodell som passar riktigt bra för till exempel webdesign utan betalningsmöjligheterna finns att direktbetala via Mastercard, Visa och internetbetalning. Enklare än så blir det inte, speciellt som jag också kommer att ha val för PayPal och vanlig bankgiro betalning om så önskas.

   

  WHMCS har flera funktioner som jag gillar som till exempel ett enkelt sätt för kunderna att uppgradera/nergradera sina konton automatiskt och möjlighet att blanda hosting med i stort sätt vilken typ av produkt försäljning som helst. Det ger mig en stabil grund för att hantera betalning för webbhotell, återförsäljare, dedikerat/VPS, Hemside design, forum design, grafisk design och domännamn, allt i ett och samma paket.

   

  Alla funktioner finns dock inte som jag önskar, men det fanns inte i ModernBill heller och det verkar som om dom funktionerna kan komma att utvecklas i god tid innan det är dags för release för Mortfiles VX.  Andra funktioner som jag troligen vill ha finns möjlighet till att få speciellt utvecklat av WHMCS, vilket är ett stort plus till.

   

  WHMCS ser hyfsat ut direkt ur "boxen", men jag känner mig manad att snygga till saker och ting en del innan jag kan anse det gott nog för Mortfiles kunder. Jag kikade på templates hos WHMCS igår och det tog knappt 5 minuter att bygga in systemet i befintlig layout, men sen ska alla områden snyggas till och göras om. Jag skulle gissa att det kommer att ta resten av den här veckan och kanske lite till beroende på hur dom andra projekten utvecklar sig.

   

  Idag kommer jag att fokusera på att installera och konfigurera och sen ska jag lägga till befintliga kunder och se om jag kan börja lite med layout. Jag ska dock först göra klart Gudinnans Oas och Formsak som ska levereras imorgon hoppas jag.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...