Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Nu tycker Microsoft att det är dags att säga adjö till IE6

  Jimi Wikman

  Inte en dag för tidigt så verkar Microsoft mena allvar med att försöka få bort Internet Explorer 6. Resten av världen har visserligen lämnat den osäkra och uråldriga webbläsaren för länge sedan...

   

  Internet Explorer 6. Bara uttala orden får webbdesigners i hela världen att rysa av obehag och se smått ondsinta ut, men nu så gör alltså Microsoft gemensam sak med alla oss andra och uppmanar dom sista bakåtsträvarna att uppgradera till en riktig webbläsare (kanske helst något annat än IE till och med...man kan ju drömma?).

   

  På webbplatsen IE6 countdown så hittar vi inte bara information om hur stor spridning IE6 har utan också hur användningen i världen ser ut. Asien är som väntat det område där IE6 hänger sig kvar som en illa vädrad äggmök och det känns positivt att se att norden ligger bra till med både Norge och Finland som lysande exempel med fjuttiga 0.7% och Sverige med 1.3%.

   

  Om vi räknar bort Asien så verkar IE6 ligga någonstans omkring 3% och då vet vi att dom siffrorna beror mycket på korkade företag som låst in sina system med IE6 snarare än faktisk användning, för ingen vid sina sinnes fulla bruk skulle väl använda IE6 idag?

   

  Skärmavbild 2019-10-17 kl. 20.54.39.png

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...