Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  MortWiki, en wiki för webbutveckling

  Jimi Wikman

  java.pngEn ny wiki ser dagens ljus och den här gången så är det en sammanslagning av MediaWiki och Invision Power Board som bildar en riktigt spännande kombination på Mortfiles.

   

  En wiki är något som dom flesta har hört talas om, men få har faktiskt använt ett och efter att ha satt upp en MediaWiki så förstår jag varför. Funktionsmässigt är en wiki helt fantastiskt, men användarvänligheten är urusel. För att kunna fullt ut använda en wiki måste du själv hålla koll på dom många olika "taggar" som används för att länka ihop sidor med varandra eller formaterar innehållet. Det är inte dom vanligaste funktionerna heller utan helt nya som visserligen blir logiska efter ett tag, men vid första inblicken är det som bäst oerhört tungt att komma igång med på egen hand.

   

  MortWiki är därför upplagt tillsammans med Invision Power Board för att ge en mer översiktlig hantering av användare och det ger funktioner som att kunna använda forumets BBCodes bland annat. Det ger även den finurliga funktionen att göra om wikins diskussions funktion så att istället för en statisk sida så skapas automatiskt en diskussionstråd i forumet på avsedd plats. Det gör det betydligt enklare att diskutera ett ämne än tidigare.

   

  MortWiki kommer att fokusera på webbutveckling i synnerhet och internet i allmänhet så det blir en någorlunda fokuserad wiki till skillnad från många andra wikisar. Först måste jag dock se till att det finns klara instruktioner och funktioner för att enkelt kunna lägga till och ändra information så att det blir enkelt att komma igång.

   

  Välkommen till Mortfiles Wiki!

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...