Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Låt 2018 bli det år du du möter dina rädslor

  Jimi Wikman

  När min lillebror avled 2011 så tog jag ett beslut att ändra mitt liv. Istället för att leva ett liv i trygghet så utmanade jag mig själv och sa ja till saker som jag aldrig annars skulle sagt ja till. Det har lett till det liv jag lever idag där jag inte lever utan rädsla, men där rädslan inte begränsar mig på samma sätt som tidigare.

   

  Det är många som lever sina liv i rädsla. Rädsla att verka annorlunda. Rädsla att bli avvisad. Rädsla att bli skadad. Vissa lever med denna rädsla utan att tänka på det där man helt enkelt väljer bort saker som är obehagliga eller obekväma. Vissa lever med en rädsla som förlamar och kväver deras frihet.

   

  När jag utmanade mina rädslor så förändrades något inom mig. Idag så måste jag ibland stanna upp och tänka tillbaka när de runt omkring mig tvekar att göra något som fyller dem med rädsla. Bara för att jag inte längre känner rädsla för att till exempel stå på scen och hålla en föreläsning eller åka till ett nytt land helt själv så betyder det inte att det inte kan fylla andra med förlamande rädsla.

   

  Jag önskar att alla kan få uppleva den frihet som kommer av att möta sina rädslor och övervinna dem. Oavsett om det är att våga kliva in på gymmet nu efter nyår trots att man är överviktig eller pinnsmal eller att våga söka den där utbildningen eller jobbet man så gärna vill ha.

   

  Jag tror fullt och fast att det inte finns någonting i hela världen du inte kan uppnå, ingen motgång du inte kan komma förbi och ingen känsla du inte kan förändra. Så länge du känner i ditt hjärta att det du vill är möjligt så kommer det att bli sant, även om det kanske kan ta sin tid ibland.

   

  Så utmana dig själv och säg ja till något som känns läskigt och obekvämt. Det behöver inte vara något stort. Tänk för dig själv "vad är det värsta som kan hända?". I de flesta fallen finns det en sanning i de visa orden från Dalai Lama:

  Om det finns en lösning på ett problem, är det onödigt att oroa sig. Om det inte finns nån lösning på problemet, är det meningslöst att oroa sig.

   

  - Dalai Lama

  Kom också ihåg att respektera andras rädslor. Kritisera dem inte så de känner sig svaga och otillräckliga utan stötta och uppmuntra dem till att möta sina rädslor. Kom ihåg att mod är inte avsaknaden av rädsla, det är att göra något trots att man är rädd.

   

  Det kan också vara så enkelt att du själv utmanar dina rädslor och därmed visar vägen för andra, som till exempel Sveriges främsta mentala rådgivare Johannes Hansen eller Michelle Poler som utmanade sina rädslor under 100 dagar.

   

   

   

   

  Om du utmanar dina rädslor så snälla, berätta för mig och alla andra vad du utmanade och hur det förändrade ditt liv. Inspirera oss att utmana våra rädslor också. Jag tror på dig och din förmåga att överkomma dina rädslor och allt börjar med ett litet steg. Ta det nu.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...