Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Bredband 40GB/sekund

  Jimi Wikman

  IDG Rapporterar att i Karlstad sitter Sigbritt Löthberg med världens snabbaste bredband - 40 Gbit per sekund! Ett ladda ner en DVD skiva tar 2 sekunder, vilket inte är fy skam.

   

  Sigbritt Löthberg är mor till internet legenden Peter Löthberg som av många ses som svenska internets fader eftersom han var  en av drivkrafterna bakom internets intåg i sverige. Peter har tillsammans med Karlstad Statsnät satt ihop den uppkoppling som hans mor nu alltså får nöjet att använda som ett bevis på hur mindre orter kan få blixtsnabbt internet med fiberteknik.

   

  Ny modulations teknik ligger bakom den häpnadsväckande  hastigheten somgör det möjligt att skicka signaler upp till 2000 kilometer utan mellanliggande transpondrar. Den nya tekniken behöver enbart användas i ändarna av anslutningen vilket gör det möjligt att använda befintliga nät något som bevists genom att använda Sunets fibernät som byggts för en max hastighet på 10GB/sekund.

  "Jag ville
  visa att det finns andra vägar att gå än de gammaldags metoder man använt i Värmland i lvrigt, som till exempel koppar och radio, vilka saknar de obegränsade framtidsmöjligheter som fibern har. Att vi har lyckats är bevis för att det lönar sig att samarbeta", säger Peter Lötbherg i en kommentar.

  Källa:
  IDG

  Jag får erkänna att jag är lite avundsjuk på Sigbritt, men samtidigt lite hoppfull att dagens begränsade bredband kanske kan utvecklas vidare och ge riktigt snabba uppkopplingar. Eftersom tekniken inte innefattar stora förändringar i fibernäten utan kan implementeras på befintlig teknik ska det bli intressant hur snart den här tekniken kan bli tillgänglig i större skala och hur det påverkar oss i framtiden.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...