Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Är du redo för "leap second" i slutet på månaden?

  Jimi Wikman

  Den 30:e Juni så kommer en extra sekund att läggas till 00.59.60. Det är en justering som görs på begäran av The International Earth Rotation and Reference Systems Service (IERS) med syfte att justera våra klockor med de avvikelser som sker med tiden. Ungefär som med skott år exempelvis.

   

  Leap Seconds introducerades 1972 och har sedan dess utnyttjats 25 gånger. Senast det skedde var 2012 då det påverkade sajter som Reddit, Yelp och LinkedIn bland annat. Nu ska alltså nummer 26 läggas in i världens alla klockor och det finns en oro för att det kan påverka till exempel aktiebörsen där det 2012 orsakade en del oreda och systemkrascher i olika system.

   

  Det finns en oro för att det fortfarande finns problem relaterat till fenomenet för system som inte tänkt på att kunna hantera den extra sekunden i sina system. 2012 så var det flera rapporter för system baserade på Java och Linux och det är troligt att detta även denna gång kan vara problemområden om det inte åtgärdats och tagits extra åtgärder.

   

  Förmodligen så kommer även detta att passera utan att någonting världsomvälvande sker, men om något inte fungerar den första Juli, tex väckarklocka, biljettsystem eller incheckningen på flygplatsen så kan det mycket väl bero på just denna lilla pyttesekund...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...