Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ibland är det jobbigt att vara egenföretagare

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/01/khelpcenter1.png">khelpcenter1

   

  Ibland är det jobbigt att vara egenföretagare och ibland, som idag, är det riktigt ordentligt motigt och det blir inte direkt bättre av att jag blivit tvungen att avsäga mig ett uppdrag på grund av att kunden/kunderna blivit förbannade på att projektet dragit ut på tiden.

   

  Hösten har varit riktigt tung för mig med många långa dagar i sjuksäng eller som hemmapappa när min son varit sjuk, något som avspeglat sig i såväl min verksamhet som i skolgången där jag halkat rejält efter. Dom projekt som jag har haft har blivit lidande och det är ett projekt i synnerhet som har haft riktiga problem att komma igång riktigt, nämligen falubandet Skyride's andra webbdesign baserat på wordpress.

   

  Förutom problemet med sjukdom som dragit ut alla höstens projekt extremt mycket så stötte det här projektet på problem även på andra sätt, bland annat så tog det en stund innan Worpress kunde installeras alls och när det väl var installerat så var servern uppsatt med något som kallas "chrootad miljö" vilket tog nästan 2 månader att komma till botten med och då fanns det inte mycket att göra. Wordpress fungerar helt enkelt inte som det ska i en sådan miljö utan webbhotellets medverkan så att dom filer som ska användas får dom rättigheter dom ska ha och när jag väl kom fram till vad det var som ställde till problem så var det redan försent.

   

  Projektet var mer eller mindre ett välgörenhetsprojekt från min sida eftersom min fru's kusin är medlem i bandet och därför fick det ge vika för större projekt, vilket inte på något sätt är rätt eller ursäktar problematiken med tidsförskjutningarna och idag så fick bandet nog efter att jag meddelat att jag inte har möjlighet att jobba på det projektet under januari månad. Jag kunde bara be om ursäkt och avbryta samarbetet så att någon annan kan ge dom en ny design istället.

   

  Under normala fall hade detta kanske fått mig att bli lite sorgsen, men av någon anledning så blev det istället droppen som fick bägaren att rinna över och dom senaste månadernas stress fick mig att krascha ihop fullständigt. För er som driver ett företag själva så kanske ni förstår vilken press man hamnar i när man dessutom ska studera på högskolan 40 timmar i veckan med en snart 3årig pojke som knypplar ihop med allsköns sjukdomar när man minst anar det.

   

  Under hösten och vintern har jag plågats svårt av att inte kunna fullgöra dom åtaganden jag har till 100% och nu går det inte längre att fortsätta på samma vis, något måste ändras innan jag hamnar på sjukhus eller värre. Därför kommer jag att titta över dom projekt som jag har nu och göra upp en realistisk tidsplan för dom projekt som jag känner att jag kan klara av och avsäga mig övriga projekt. Jag kommer heller inte att ta åt mig fler projekt en tid framöver utan istället fokusera helt på skolarbete och att få Mortfiles i ordning. Istället för att jobba på enskilda projekt som tar oerhört mycket tid och kraft så ska jag fokusera en tid på saker som jag själv vill göra och som kan bli grunden till en mer passiv inkomst.

   

  Det är lite tungt just nu med 2 jätteprojekt som både ska vara klar i januari, en tuff Javatenta som jag inte ens hunnit börjat kika på redan nu på fredag och en liten sjukling hemma som jag ska ta hand om. Dessutom så ska bokföringen korrigeras och lämnas in, 3 andra projekt ska styras upp och göras klart så snart som möjligt och alla webhotellskunder ska ha hjälp med ditten och datten, dag som natt. 2 Javalabbar ska göras och lämnas in innan måndag nästa vecka och ett projektarbete ska slutföras så vi kan få betyg överhuvudtaget.

   

  ...oh, glömde jag att nämna att jag troligen ska läsa en extra kurs nu i vår också? Lite nätjuridik som komplement till Internet och WWW och Java med Swing....ibland undrar jag vad jag håller på med! Nu ska jag iallafall sova ett par timmar hopas jag.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...