Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Hur lägger du in Facebooks nya kommentarer på din webbplats?

  Jimi Wikman

  Häromdagen skrev jag en bloggpost om Facebooks nya kommentarsbox och nu är det dags att visa hur du lägger till en sådan box på din egen blogg eller webbplats.

   

  Det första du bör göra om du vill kunna moderera dina kommentarer är att skapa en applikation. Det gör du så att du kan hänvisa till applikationen och sätta upp administratörer för dina kommentarer. Gå till Facebook apps och klicka på att sätta upp en ny app (grå knapp i högra hörnet). Ge din app ett namn och klicka på skapa app.

   

  Skärmavbild 2019-10-17 kl. 21.02.23.png

   

   

  Nu har du en app och jag ska inte krångla till det med detaljer hur du kan sätta upp din app, det får bli en annan bloggpost. Du kan låta appen vara som den är. Det du bör göra är att klicka på Facebook Integration och notera Application ID. Det är identifikationen för din app som du kommer att använda senare.

   

  EN_Keyword_G_search_8_ENL_190924.jpg

   

   

  Ok, nu har vi en app och då ska vi lägga in boxen på din webbplats. Det första vi gör är att lägga in två metataggar mellan header taggarna så vi kan tala om för Facebook vilken app som ska få moderera och vem som ska få notifikationer om någon skriver en kommentar.

   

  Den koden talar om att det är din app som ska användas och du lägger in Application ID från din skapade applikation istället för "{YOUR_APPLICATION_ID}".

   

  Här lägger du in din profil's ID. Enklast sättet att hitta det är att gå till din profil och föra musen över din profilbild. Du ser då id numret i slutet på den länken. Den brukar se ut så här: "http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=" eller liknande. Det rödmarkerade är ditt användar ID som du lägger in här.

   

  Med dom två metataggarna på plats i din header så kan du lägga in din kommentarsbox. Vill du ändra layout och URL så rekommenderar jag att du går till den officiella webbplatsen för kommentarerna och gör dina ändringar så du ser dom direkt. När du är klar så klickar du på "get code" så kommer din kod upp direkt så du kan kopiera och klistra in på din sida.

   

   

   

   

  Koden är ganska enkel och du klistrar in den på den sida där du vill ha dina kommentarer:

  
  

   

   

  Du ersätter "YOUR_CANONICAL_URL" med sidans adress där kommentarerna ska synas. Om du vill så kan du expandera funktionerna lite genom att lägga till antalet kommentarer som ska visas och bredden på kommentarsrutan genom att lägga till num_posts="2" och width="500" till exempel om du vill visa två poster och ge kommentarsboxen en vidd på 500px.

   

   

   

  Nu ska din nya kommentarsbox synas på din webbplats!

   

  Om du ska lägga till kommentarsboxen på en dynamisk webbplats som till exempel Wordpress där varje ny post eller sida har samma template, men med olika adresser så kan du antingen lägga in en variabel för sidans URL eller så fuskar du lite och lägger in en tagg som heter migrated=1. Den taggen gör så att varje gång kommentarsboxen laddas så använder den sidans URL som referens automatiskt. det är smidigt, men kan du lägga in rätt URL så är det att föredra.

  
  

   

   

  I Wordpress så lägger du in facebook boxen i dom templates där dom passar. Förslagsvis lägger du in i till exempel single.php direkt under comments, men innan loopen avslutas:

   

  jimiwikman.se go dark.jpg

   

   

  För att få rätt url så lägger du in Wordpress variabel för det så här:

  
  

   

   

  Har du ett plugin som ger Facebook kommentarsboxar så kan du troligen ändra i pluginets kod också, så har du ett sådant så skriv en kommentar kan jag försöka visa hur du gör det.

   

  Lycka till!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...