Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Håll dig frisk IT-Nörd!

  Jimi Wikman

  crystal_clear_app_susehelpcenter.pngBland dom jobbigaste sakerna som kan hända för en småföretagande IT entreprenör är att bli sjuk, något som har drabbat mig mycket hårt nu i höst, men det finns hjälp att få och tips att ta till! Så håll dig frisk IT Nörd!

   

  Jag är nu hemma för nionde veckan med sprängande huvudvärk, rinnande näsa, dövhet och ett mer än lovligt svullet bihålesystem vilket tillsammans med min sons besvär ledde till ett besök på akutmottagningen idag. Min son har återigen fått öroninflamation och jag fick en snabbtitt i örat som tidigare varit lite igenkorkat, men nu såg det bättre ut så man kunde ana att det låg lite vätska bakom trumhinnan...jippi. Imorgon bär det förhoppningsvis av till vårdcentralen igen för mer tester och förhoppningsvis någon lösning på problemet innan jag tar fram en skruvmejsel och "öppnar upp" problemt på egen hand...

   

  Lyckligtvis för mig jobbar min fru innom hälsokosten så jag har fått många spännande piller och pulver som faktiskt hjälpt till viss del och även en del som kanske inte hjälper när du är sjuk, men som kan förebygga besvären lite och öka kreativiteten och orken lite. Personer som jobbar innom IT har en tendens att sitta lite väl mycket framför datorn och kombinationen lite motion, stillasittande, lite frisk luft och långa stunder med hög koncentration på ett litet synfält gör att man blir trött och risken för sjukdommar ökar. Mn lugn bara..det finns hopp även för oss IT nördar.

   

  Jag är alltid skeptisk till alla externa hjälpmedel som mediciner och liknade för jag anser att det blir en ond cirkel om man blir för beroende av dom, men min fru har lurat i mig en hel del genom åren och trots min motvilja måste jag ändå medge att det fungerar. Vad som fungerar kan variera en hel del från person till person, men för mig så är det ett par saker som verkligen ger effekt.

   

  Ginseng, Chi-san och Movitotal är för mig vad dillen och majonäsen är för räkmackan och jag försöker köra med det dagligen med gott resultat. Jag känner mig piggare och mer klar i huvudet även efter 10-15 timmar fokus på att göra den ultimata designen i photoshop eller när jag ska försöka pussla ihop en design med CSS som brukar vara lika roligt som att sticka nålar under naglarna när man ska få expolorer och firefox att samsas om layoutens vara eller icke vara.

   

  Vill man sen ta steget ytterligare kan man prova på arctic root, eller rosenrot som det brukade heta, men då får man räkna med en viss bieffekt av ökad lust, vilket visserligen kan vara lämpligt på tisdagkvällen när det vankas lite mys hemma om man har sådan tur.

   

  Den totala effekten av att man känner sig piggare brukar ha följdeffekter som att man tar sig tid att laga mat istället för att snubbla in på McDonalds på vägen hem, korkar upp en ravioli burk eller värmer en plastig färdig middag som man sen slafsar i sig framför datorn innan man somnar. Bättre mat ger bättre motståndskraft mot sjukdommar som bekant. Ökad energi kan även leda till sociala aktiviteter och kanske till och med en promenad istället för att ta bilen vilket båda leder till ökat immunförsvar och frigörande av trivsama hormoner och annat i kroppen som ökar välmåendet.

   

  Även om "piller och pulver" ger energi snabbt och effektivt så kan jag varmt rekommendera ljusterapi för alla betongråttor som tillbringar mer tid innomhus än utomhus och som är verksamma på mer udda tider än vad kroppen är byggd för, som till exempel IT nördar. Ljusterapi fyller på lagren av seretonin, ett ämne i kroppen som påverkar bland annat sömn, vakenhet, aptit och det är kopplat till depressioner och annat otäckt vid brist på ämnet i kroppen, vilket brukar vara anledningen till så kallade vinterdepressioner under årets mörkare hälft.

   

  Jag fick ett tips om att Hans Husman, aktiv innom ljusterapi kan motverka nedstämdhet. Jag kan varmt rekommendera att trötta IT nördar (och andra för den delen) kikar förbi Andra bloggar om: it, sjuk, ljusterapi,

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...