Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Funderar på att omarbeta Mortfiles

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/10/4.png">4.png

  [*]Javascript - Här kommer jag att dela upp Javascrip i två typer som kommer att hanteras olika:

  1. Lokala Javascript - Javascript som lagras lokalt kommer att lagras i en separat mapp och sedan kedjas ihop till ett anrop istället för att anropas ett och ett. Javascripten kommer att med PHP slås ihop till en fil och sedan Gzippas. Eftersom Javascript filen kan bli så stor så att effekten av att slå ihop filerna försvinner cachar jag filen för att undvika det problemet.
  2. Globala Javascript - Javascript som ligger globalt hos till exempel Google's CDN kommer att hämtas just från globala CDN källor. Dels för att dela upp antalet queries på flera domäner och på så sätt förhindra att hämtningen av filer hamnar i vänteläge på grund av begränsningar i webläsarna och dels för att det finns en viss möjlighet att besökaren faktiskt redan har just den Javascript filen i sin cache, vilket snabbar upp laddningen.

   

  1. CSS - Ska också lagras i en separat mapp och sedan kedjas ihop i ett anrop på samma sätt som Lokala Javascript ovan. Troligen ska jag köra någon form av CSS minimizer först som tar bort alla onödiga rader och whitespace och ha en komprimerad version och en utvecklingsversion som inte är minimerad.
  2. Innehåll - Innehåll är kung så därför kommer jag att skriva om nästan all text och se över både textflöden/styrflöden och försöka mig på lite SEO och se hur det går. Idag är det för mycket text på rotsidorna och texten styr inte besökarna på ett önskvärt sätt för att optimera möjligheten till försäljning eller kontakt.

  Jag räknar kallt med att kunna minska antalet queries med minst ;)% och snabba upp sidorna med minst 50% genom att bara optimera sidorna, men med en mer genomarbetat designflöde kommer det troligen att gå betydligt snabbare än så. Med lite fokus på SEO och bättre laddningstider hoppas jag kunna klättra lite på sökmotorerna och göra besökarna lite gladare.

   

  För att det ska bli lite kul för dig som kikar in här ibland så tänkte jag gå igenom en del sidor och gå igenom hur jag har tänkt, dels för att visa hur man kan göra, men även för att få kontruktiv kritik och tips på hur man kan ytterligare förbättra laddningstider, psykologiska effekter och SEO värden. Låter det som något du skulle vilja läsa om eller kanske deltaga i?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...