Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Fars dag får lite annan betydelse i år

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/11/guldpokal.jpg">guldpokalIdag är det alltså Fars dag och det blir tredje gången i mitt liv som jag firas på den dagen, men i år är det annorlunda på något sätt för i år har jag köpt presenter åt mig själv och det känns som jag ligger i startgroparna för någon form av nystart i livet.

   

  Det känns lite märkligt att sitta uppe vid 4 snåret på morgonen och le lite halfånigt över mina senaste inköp och den uppmärksamhet jag fått på sista tiden i olika avseenden. Ekonomin för företaget pekar uppåt och jag har kunnat göra en del hårda investeringar, som visserligen svider och ger ångest när man är van att hålla in svångremmen, men ändå känns positivt på något sätt. Det blir dels lite ny hårdavara, men även en del mjukvaruinvesteringar.

   

  Lite intressant är det att mina inköp influerats starkt av min omgivning, vilket köpet av en ny router kanske kan indikera nu när jag certifierar mig för Cisco's discovery 3 och 4 (Nätverk) och, förhoppingsvis, en Iphone som alla verkar ha numera. Till det blir det en 10 tums Asus EEE som är lite enklare att släpa med sig till kunder och till utbildningar och nytt tangentbord med tillhörande mus.

   

  Inköp av en Iphone svider hårt och för mig som inte direkt är världsmästare på att prata i telefon kan det kanske verka märkligt att investera den typen av pengar i en telefon, men i ärlighetens namn är själva telefonen av underordnad betydelse i sammanhanget. Iphone för mig är mer en handhållen dator som jag kan kommunicera genom och av någon anledning känns det som att man bör vara med på "Iphone-tåget" i rent utvecklingssyfte om inte annat. Som det ser ut nu så blir det en 16GB svart Iphone som dyker upp under veckan.

   

  Jag har fått en del förfrågningar angående Clientexecdesigns.com som kan komma att leda till en trivsam inkomst under sommaren om inte annat. Även på WHMCS sidan så har mitt nya kundcenter fått mycket uppmärksmhet på sista tiden, vilket kommer att leda till ett WHMCS skin till försäljning i slutet på året om allt går som det ska. I övrigt så har jag skurit ner på designarbete ett tag för att jag ska kunna komma ikapp med det som redan ligger. Ett undantag är ett designjobb där jag ska bygga en ny webbshop design åt en kund som ska sälja Canvastavlor och snygga Plexiglastavlor. Förutom det så är paxvision mer eller mindra klar nu och jag har börjat om helt på Indigobi som jag ska fokusera på under nästa vecka så det blir klart också.

   

  När det gäller WHMCS så håller jag på att undersöker möjligheterna till SMS avisering via Mobilstart och kanske även möjlighet att betala fakturor via SMS. Jag är lite osäker på det sista, men SMS avisering kommer nog med stor sannolikhet att dyka upp till årsskiftet. Jag tittar även på olika backuplösningar som komplement till det RAID system som finns idag och där blir det troligen ett system som både gör backup till en extern server och någon form av online lagring som Dropbox eller Jungle disk.

   

  Jag har även fått tillgång till lagliga versioner av Windows  7 genom skolan så det blir till att uppdatera datorerna här hemma. Laptopen gick snabbt och enkelt, men stordatorn måste jag gå igenom lite först så jag får med mig all information innan jag formaterar den och stoppar in Windows 7. Jag kan visserligen bara putta in Windows 7 utan att formatera, men det känns som en bra tidpunkt att göra en liten städning hur som helst, så jag kan lika gärna passa på.

   

  Nästa vecka kommer att bli lite spännande känns det som, så jag återkommer med mer om hur veckan fortlöper då. Idag ska jag njuta av min Fars dag med lite tårta tror jag...hur ska du fira din Fars dag?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...