Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Facebooks nya kommentarer ställer till det för konkurrenterna.

  Jimi Wikman

  Facebook har uppdaterat sitt externa kommenteringssystem som du och jag kan använda på våra webbplatser och nu börjar det pratas om att det nya systemet kan ställa till det för konkurrenter som Disqus.

   

  Facebooks kommentars box som är en del av deras sociala plugins har fått en rejäl förbättring på flera punkter och många är nästan sjukligt nöjda med förändringarna. Disqus, som är det mest populära kommentarspluginet just nu, är för mig bättre på många sätt, men dom kommer att få det tufft framöver om dom inte kan matcha Facebooks nya funktionaliteter.

   

  Social relevans

  Facebooks kommentarsbox visar nu kommentarer baserat på vad Social Signals anser är mest relevant. Det baseras på kommentarer från besökarens vänner, vänners vänner, mest gillade kommentarer och så vidare samtidigt som anmälda spamkommentarer hamnar längs ner eller begravs helt.

  SAFe-Implementation-Roadmap-Changes.png

   

   

  Bättre moderering

  Facebooks kommentarsbox får bättre moderering med inställningar för hur nya kommentarer ska synas och en ny dashboard för manuell hantering av kommentarer. Svartlistning och att kunna förbjuda olika användare kan bli aktuellt om det blir mycket spam.

   

   

   

  Bättre distribution

  Förmodligen det mest attraktiva med Facebooks kommentarsbox är att kommentarer nu synkas mellan Facebook och den externa webbplatsen. Det betyder att om någon kommenterar på den externa webbplatsen så syns det på personens användarprofil och om någon sedan kommenterar på Facebook så återspeglas det på den externa webbplatsen. Det ger en väldigt bra spridningsgrad.

  confluence demo space.jpg

   

   

  Kommentera med olika konton

  En annan trevlig funktion är att kunna välja om du vill kommentera med ditt privata konto eller med en av dina Pages profiler. Det ger en helt ny nyans till Facebooks kommentarsbox och det är fantastiskt smidigt att använda.

  Skärmavbild 2019-10-15 kl. 07.59.23.png

   

   

  Få notifikationer om kommentarer

  Facebooks kommentarsbox har nu också kopplat in Facebooks notifieringssystem så att du får en notis när någon kommenterar din kommentar.

   

   

   

   

  Logga in med andra system

  En av Disqus stora fördelar är möjligheten att logga in med olika leverantörer som Twitter och Facebook och tydligen så har Facebook lyssnat på det och inkluderar även den möjligheten genom en inställning. Tyvärr så har jag inte hittat någonstans vilka leverantörer det kan handla om än.

   

  Vad betyder det här då?

  Facebooks kommentarsbox är helt klart ett spännande alternativ till etablerade plugins som Disqus, speciellt som Facebook har en sådan enorm genomslagskraft när det gäller användarbas. Disqus har fortfarande ett litet försprång genom koppling till Twitter och deras reactions system, men Facebooks återkoppling mellan Facebook och den externa webbplatsen är väldigt lockande för många.

   

  Kan Facebook skapa samma återkoppling till Twitter och lägga till sociala reaktioner så ligger Disqus med många andra kommentarssystem riktigt illa ut måste jag säga. Det ska bli spännande att se hur Facebooks kommentarsbox kommer att utvecklas i framtiden.

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...