Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Facebook kväver applikationsdesigners?

  Jimi Wikman

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2010/02/app1.jpg">app1.jpg

   

  Det kan nog stämma för efter den ändringen så blev det mer fokus på statusuppdateringar och konversation istället för meningslösa spel som folk antingen inte var intresserad av egentligen eller snabbt tröttnade på. Den stora förändringen för mig var att det gav mig den där sköna känslan av att ha städat undan alla jobbiga boxar i ett slag, utan att behöva spendera en halv dag med att klicka sig fördärvad.

   

  Det har även blivit enklare att stänga av bruset av spam från olika applikationer, vilket är en befrielse faktiskt, för låt oss vara helt ärliga...det finns mycket skit därute som jag verkligen inte vill använda eller bli nerspammad av. Det är också lite av pudelns kärna, nämligen att kvaliteten på dom applikationer som finns är så varierande.

   

  Av dom applikationer som är populära så är det mest spel och nonsens som dominerar och det kan kanske vara skoj för dom som roas av sådant, men så länge applikationerna inte tillför något egentligt värde så kommer folk inte heller vara intresserade av att betala för dom och då faller själva syftet med dom på något sätt. Spel som Maffia och Vampire tjänar sina pengar på microbetalningar och det fungerar nog ganska bra som affärsmodell vad det verkar.

   

  Facebook och dess applikationer är lite som Appstore för iPhone, fast helt utan restriktioner och syfte ofta. Idag finns det lite fler restriktioner, men det känns ändå väldigt mycket som vilda västern. Jag saknar även bra företags applikationer, speciellt utformade för Pages, för där finns det ett stort vakuum. Pages är företagens fokus och där passar det inte riktigt att klämma in någon applikation för att samla hjärtan eller Viking spel.

   

  Slutsatsen för mig är att dom förändringar som har gjorts har ändrat spelreglerna för applikationsdesigners till fördel för användarna. Nu måste applikationsutvecklarna tänka till lite istället för att kasta in en applikation som spammar livet ur folk tills dom kapitulerar och för att någon ska använda dom måste det tillföra användarna något, inte bara slösa med deras tid.

   

  Istället för att fokusera på användarna som uppenbarligen har tröttnat på spel och nonsens skulle jag satsa på företagen och deras Pages istället, alternativt Groups för alla dom tusentals grupper som saknar bra applikationer. Skapa applikationer för andra sociala medier, groupware som google apps, kalendrar, projekthantering och så vidare. Det är dom applikationerna som säljer på iPhone och jag kan slå vad om att det skulle sälja på Facebook också.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...