Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Facebook, är det verkligen så bra?

  Jimi Wikman

  [floatleft]

  facebook.png[/floatleft]Facebook talas det mycket om nu och det verkar som att finns man inte på Facebook så finns man inte alls, vilket känns bekant från MySpace hypen förra året. Frågan är om Facebook verkligen är så bra som alla säger?

  Vid första anblicken så ser Facebook inte mycket ut för välden, det är lite stelt och tråkigt för att vara ärlig vilket var lite förvånande med tanke på den uppmärksam som Facebook fått. När man väl registrerat sig så börjar det dock hända lite, men jag var fortfarande lite besviken. Visst, det finns mängder av olika grupper och liknande man kan bli delaktig i och det finns både offentlig så kallad "Wall", som väl bäst kan beskriva som en dubbelgående gästbok med knorr, och privata meddelanden, men det var inte någonting revolutionerande direkt. Mest standard funktioner som att kunna ladda upp bilder och skriva lite om man så önskade. Vad var det jag missade?

   

  Ganska snabbt fick jag kontakt med vänner och bekanta och då började det hända saker. Plötsligt blev jag bombarderad med vampyrer, inbjudningar till spel och konstiga saker som alla krävde att man installerade någonting på sin profil och vips upptäckte jag varför Facebook är så populärt och fruktansvärt vanebildande: Applications.

   

  Applications är någonting så finurligt som ett "plugin" till ditt konto som du kan anpassa som du själv vill. Du kan göra inställningar om vem som kan se dina plugins och flytta runt dom på din profil sida som du behagar och nu började det bli intressant. Totalt finns det över 4000 applikationer och om du har tungan rätt i mun kan du till och med bygga dina egna applikationer och sprida dom på Facebook

   

  Det trevliga med applications är att du kan verkligen välja och vraka mellan vilka du vill använda och vilka du inte vill använda och tro mig...det finns verkligen någonting för alla på Facebook. Dom flesta applications ger dig fördelar om du bjuder in dina vänner att också lägga till den applikationen på sin profil eller till och med tävlar om vem som kan bjuda in flest vänner.

   

  Eftersom Facebook är så väldigt populärt så finns det dessutom en otrolig uppsjö av vänner och bekanta här och det är riktigt skoj att leta upp gamla vänner och få reda på vad dom haft för sig det senaste årtiondet sen man sågs sist.

   

  Detta är vad som gör Facebook till ett mycket trevligt alternativ från till exempel MySpace där jag får ont i huvudet från att försöka lista ut vad tusan det står på sidorna om det ens går att urskilja och med den fortsatta utvecklingen av applications kan jag inte se att Facebook skulle tappa i populäritet den närmaste framtiden.

   

  Så...ja, Facebook är faktiskt så bra som alla säger, tyvärr! Nu återstår bara att se när första kliniken för Facebook beroende kommer att öppnas...

   

  Besök Mortfiles Facebook profil och säg hej: https://www.facebook.com/Mortfiles

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...