Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ett experiment för att testa interaktivitet på hemsidan

  Jimi Wikman

  Under ett antal år har jag vägt fördelar och nackdelar mellan Wordpress och Invision Powerboard när det gäller hantering av content, SEO, interaktivitet och så vidare. Hittills har Wordpress vunnit, men jag känner att jag vill prova något nytt, ett litet experiment.

   

  Wordpress är ett överlägset system för att hantera innehåll, oavsett om det gäller som blogg eller CMS, men det är fortfarande väldigt outvecklat när det gäller interaktivitet. Idag så är det fortfarande kommentarer som gäller med minsta möjliga fokus på medlemsfunktioner eller incitament till att interagera med innehållet.

   

  Det är förmodligen av den anledningen som plugins som Disqus och gilla funktioner är så väldigt populära för Wordpress egna funktioner är väldigt basic än så länge. Många brukar ta upp Buddypress eller bbPress som exempel på "grymma community plugins", vilket för mig som jobbat med communities och forum sedan 1996 inte riktigt håller med om.

   

  Eftersom jag gillar aktivitet och möjligheten att interagera med mina besökare så tänker jag därför göra ett litet experiment. Jag planerar därför att byta ut Wordpress mot Invision Power board och IP.Content. Dels för att bättre kunna få in community funktioner, men också för att testa en del teorier som jag funderat på ett tag.

   

  Allt innehåll kommer att flyttas till IPB, vilket även inkluderar medlemsinformation och kommentarer, men jag har inte riktigt bestämt hur den nya sidan ska sättas upp. Med IPB så kommer den här sidan att ett kraftigt medlemssystem och med IP.Content så får jag ett i stort sett obegränsat databassystem som på många sätt är enklare att jobba med än Wordpress custom posts /custom fields. IPB har även ett hyfsat mobilt tema och en mobil app som kan skicka notiser och annat.

   

  Det här blir ett stort experiment, men det känns som att jag fastnat lite i Wordpress och det börjar bli lite klaustrofobiskt. Det faktum att alla och hans moster verkar köra Wordpress för sine webbplatser gör även att min rebelliska sida tittar fram lite och i ärlighetens namn så är den här sidan så ny så det spelar ingen större roll om jag leker lite med den. Tvärtom så känns det som att jag kan lyfta den och sticka ut lite med ett annorlunda tänkande än de så vanliga Wordpress bloggarna/webbplatserna.

   

  Jag ska skriva mer om det här projektet framöver och hoppas att du kommer att tycka om det som kommer framöver.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...