Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  En lång vecka på väg mot sitt slut...

  Jimi Wikman

  Det har varit en lång vecka med skolarbete, finurligt tentaplugg och massor av kreativt arbete på Mortfiles, men nu börjar veckan lida mot sitt slut och det känns som jag hunnit med en del trots allt.

   

  På skolfronten så har det varit Grafisk tryckmedia för hela slanten med ett gruppprojekt där vi ska skriva en manual om hur man förbereder ett foto för produktion i en djuptryckspress och en presentation av varför djuptryck (rotogravyr) är en fördelaktig tryckmetod. I fredags var det dags för tenta och utan kurslitteratur eller föreläsningsmaterial så blev det en utmaning, speciellt som dom senaste tre månaderna inte direkt gått i studiernas tecken och jag har missat nästan alla föreläsningar...

   

  jag har fortsatt mitt nya liv den här veckan också, vilket betyder uppstigning 05.20 och sedan gym klockan 06.00 måndag, onsdag och fredag. Tisdag och torsdag är det 07.00 som gäller. Det blir mycket kondition så här i början och väldigt försiktig löpning så jag får vänja mig lite, men lite skrotlyftning blir det också tak och lov. Så här långt känns det väldigt bra och vi får se hur det artar sig med eventuell kvällsträning när frugan går ner i tid om ett par veckor.

   

  På Mortfiles så har jag haft bra flyt under veckan och trots andra åtaganden så börjar både kundcentret och FAQ databasen närma sig färdig produkt. Jag har till och med fått ganska bra fason på Buggfixaren och klurar som bäst på webshoppen och layouten för ärendesystemet härnäst.

   

  Jag gjorde ett snabbt test med nedladdningssektionen för att se hur väl det går att sälja digitala produkter och jag måste säga att det ser bra ut. Inte nog med att det går fint att lägga upp mina egna alster, jag kan också låta andra sälja sina digitala produkter genom systemet och ta en liten provision. Det första testet kändes väldigt bra, så vi får se hur långt vi tar den sektionen av Mortfiles framöver. Det blir iallafall en hel del gratis filer och dokument som kommer att hamna där.

   

  Artikelsystemet kikade jag på lite snabbt idag och det kommer att bli riktigt bra tror jag. Det är precis så kraftfullt som man kan önska och jag gillar framför allt funktionen att skapa flersidiga artiklar och den flexibilitet jag har att skapa precis den informationen jag vill direkt i databasen. Jag tror artikelsektionen kan bli riktigt intressant om jag bara kan locka besökare att bidra med ett alster eller två.

   

  Imorgon ska jag skissa lite mer på webshoppen och layouten för ärendesystemet, men först ska jag sätta upp en databas för kundrecensioner med microformats så att kunderna kan ge en liten åsikt om dom så önskar. Lite kalas blir det också och lite mys med familjen.

   

   

  På måndag börjar nya kurser och då kör vi på med Cinema 4D i kursen 3D och avancerad bildbehandling och i kursen Grafiska produktionsflöden så ger vi oss i kast med JDF filer och konsten att läsa in XML data i InDesign bland annat. Jag ser faktiskt fram emot dom kurserna riktigt ordentligt!

   

  Nu ska jag luta huvudet en stund och drömma om morgondagen, så tills dess...sov så gott ;)

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...