Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Dustudent.se tar form

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/02/dustudent.jpg">dustudent.jpgdustudent.se - LayoutDet är med viss stolthet jag kan meddela att jag lyckades knåpa ihop en design till dustudent.se på bara 15 minuter, medan min son satt i badet. Designen är baserad på en färdig Wordpress design som jag ska köpa in som jag gjorde en ny header och footer till för att bättre passa med den design som jag vill ha. Resultatet är en snygg design som dessutom är nästan färdigkodad. Det blir inte mycket bättre än så för mig som designer även om det självklart blir en hel del som ska fixas för att få fram rätt design.

   

  Jag har börjat skriva ner det presentationsmaterial som ska skickas ut till företag i Maj och det börjar också se bra ut. Det blir en presentation av syftet med webbplatsen, lite om innehållet som är planerat och en översikt över den ekonomiska planeringen. Det tar nog ett par veckor innan det materialet blir färdigt och när det är klart blir det dags att se om några företag är intresserade av projektet.

   

  Förhoppningsvis ska jag hinna få upp själva indexsidan under April månad så jag kan visa upp hur designen ska se ut och ha som bas för informationsflöde angående projektet. Det gör det möjligt att på ett enklare sätt visa upp projektet för intresserade företag och för en dialog med företag, studenter och lärare gällande webbplatsens utformning och användningsområden.

   

  I dagsläget så kommer grunden till dustudent.se att bestå av tre skript: Invision Power Board 3, Wordpress och MediaWiki. Dessa tre skript kan i sin tur användas på flera sätt och Wordpress till exempel kommer att användas både som nyhetsmotor och som hanterare över studenterbjudanden. Dom tre skripten ska knytas samman och få gemensam inloggning, vilket kommer att bli lite pyssel, speciellt som det ska gå att logga in både lokalt och genom Facebook Connect. En liten utmaning, men det kommer att bli bra när det väl fungerar.

   

  Ett fjärde skript kommer även att läggas till för att hantera annonser, men det ska inte knytas till det övriga inloggningssystemet utan hållas separat. I dagsläget är jag lite kluven till hur jag vill hantera supporten eftersom det finns möjlighet att använda forumet, men samtidigt så känns det lite mer seriöst att sätta upp ett riktigt supportskript. Dels för att det ger ett bättre intryck och dels för att det skapar en bas för framtiden när projektet tar fart och det kanske behövs fler funktioner eller personer inblandade i support. Jag har en licens för Kayako som jag inte använder och som skulle passa bra för det ändamålet.

   

  Totalt kommer det att finnas ganska många funktioner även om det bara blir ett fåtal skript och jag har tänkt mig följande som startpunkt:

  • Nyheter/Index - Wordpress med information relevant för studenter och högskolan.
  • Forum - Bas för all kommunikation.
  • Galleri - IPB's galleri som knyts till forumet.
  • Bloggar - IPB's blogg system som knyts till forumet.
  • Nedladdningar - IPB's nedladdningssystem som knyts till forumet.
  • Wiki - MediaWiki för all möjlig information.
  • Erbjudanden - Wordpress med student erbjudanden.
  • Support - Forum eller Kayako.
  • Om Oss - Information om dustudent.se driven av Wordpress.
  • Annonsera med oss - Wordpress driven informationssida on annonsering och inloggning till annonssystemet.

  Annonsering kommer att ligga på tre grafiska platser med väl tilltagna bannerstorlekar och jag har tänkt mig ganska låga kostnader på månadsbasis för att locka små och medelstora annonsörer. Topbannern kommer att hamna omkring 500 kronor i månaden, fotbannern omkring 350 kronor och den mindre sidobannern för ca 250 kronor i månaden. Totalt blir det 10+1 banners i varje bannerplats där en bannerplats reserveras för dustudent.se's egna annonser.

   

  Sponsorer kommer att få ännu bättre avtal med inte bara en logo på varje sida utan även få plats i nyhetsbreven, sitt eget forum och användar grupp med grafisk titel och ligga som fot i RSS flöden, vilket jag hoppas ska motivera företag till att investera omkring 5000 kronor årligen för att få sin support stämpel. Jag hoppas kunna locka in 5+ sponsorer nu i vår/sommar så att första årets kostnader blir täckta i förväg.

   

  Vi får se hur väl det här projektet lyckas...det beror till stor del hur pass intressant studenterna vid Högskolan Dalarna tycker det är och om jag kan leva upp till deras förväntningar.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...