Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  dustudent.se - studentcommunity

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/02/dustudent.jpg">dustudent.jpgWorld of Darkness, Shadownessence.com.

   

  Jag har tänkt att dustudent.se ska vara öppet för alla, oavsett om det är studenter eller inte, men det kan hända att jag ändrar mig i den frågan innan slutrelease. Det finns för och nackdelar med både ett öppet forum och ett stängt, så jag får väga dom mot varandra ett tag. Registrering och inloggning kommer att ha möjlighet till såväl lokal variant, OpenID stödd och genom Facebook Connect vilket jag är mycket fascinerad av för närvarande. Vid lansering så kommer det troligen att vara begränsad möjlighet till utbyte mellan dustudent.se och Facebook, men i framtiden så siktar jag på att utöka det ordentligt.

   

   

  Först och främst så kommer jag att fokusera på forumet som kommer att vara grunden till dustudent.se. Här kommer jag att skapa sektioner för diskussioner och knyta an föreningar och organisationer så att alla studenter kan hitta dom, för det finns många doldisar som helt saknar den synlighet som dom borde ha. Vi får se hur pass utbrett forumet blir när det gäller diskussionsområden, men jag har tänkt att lägga sektioner för både studieinriktningar (data/it, språk, ekonomi, vård osv) och kanske även bryta ner dessa i program, vilket ger en hel del forum. Köp och sälj funktionen på Högskolan Dalarna är under all kritik, så till att börja med så kommer jag att skapa en sektion för det på forumet istället.

   

  Dom olika föreningarna, lärare, teknisk personal med flera kommer att få egna användargrupper med grafiska ikoner som visar att dom tillhör olika användargrupper, det är något som jag vet är uppskattat och ger en positiv kick i ett community. På samma sätt så får dessa grupper sina egna sektioner på forumet och en något större mängd utrymme för privata meddelanden och uppladdningar. Jag funderar fortfarande på möjligheten för studenter och utomstående att kunna köpa ett ökat utrymme om det kan vara intressant. Vi får se hur det blir med det. Eftersom det finns många olika nationaliteter på skolan så ska jag se över möjligheten till att skapa en översättningsfunktion som finns till bland annat wordpress.

   

  Förutom forumet så kikar jag på extramodulerna för bloggar, galleri och nedladdningar som alla har sina användningsområden, men som inte alltid utnyttjas av medlemmarna och då bara blir dödvikt istället för gemenskapsfrämjande. Mest troligt är att jag köper dom iallafall och sedan aktiverar dom för att testa hur medlemmarna gillar dom. Andra funktioner som jag funderar på är att ta köp och sälj delen och expandera det med en rejäl auktionsfunktion som ebay eller tradera, men vi får se hur pass stort intresset kan bli för det i framtiden. Det finns även tankar på sektioner som en Wiki för information om olika delar av Högskolan Dalarna i synnerhet och högskolestudier i allmänhet (vem vet vad en dugga är tex?) samt möjligen använda wordpress till att sätta upp olika former av informationshantering (skoltidning någon?) mm. Allt beror på vad medlemmarna vill ha och finansieringen.

   

  Med potential på 15.000+ medlemmar så kommer det att behövas hårdvara som kan hantera det och hårdvara kostar pengar. Därför så kommer dustudent.se att vara reklambaserad och jag har planer på att sätta upp olika typer av annonsering som ger bra genomslagskraft, men ändå inte stör själva community funktionerna. Här kommer det att behövas fortflöpande kommunikation mellan annonsörerna och medlemmarna för att hitta en balans som båda tycker fungerar. Förutom banners och textlänkar så har jag en del annat i bakfickan som jag tror att potentiella annonsörer kan tycka är intressant, men det ska jag utveckla ytterligare i vår. Eftersom dustudent.se är så pass fokuserat både när det gäller användarbas och region så borde det bli enklare att hitta annonsörer som vill ha väldigt nischade kampanjer.

   

  Med en sådan stor medlemsbas så kommer det att finnas ett stort behov av administratörer och moderatorer och där kommer jag att rekrytera på frivillig basis i öppningsskedet, men förhoppningen är att kunna kompensera dom personer som väljer att lägga ner tid och engagemang på något sätt i framtiden. Jag uppskattar att det kommer att behövas mellan 50 och 100 medhjälpare med olika nivåer av engagemang, kunskaper och med olika mycket tid att avlägga. Om någon är intresserad så säg bara till!

  dustudent.se är planerad till hösten 2009.

  Intresseanmälan för att bli medarbetare eller för att diskutera finansiering/annonsering kan göras direkt här eller genom kontaktsektionen.

  Fler poster om projektet:

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...