Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Dropbox - perfekt för samarbeten

  Jimi Wikman

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2009/08/dropbox_logo_home.png">dropbox_logo_home

   

  Dropbox är ett enkelt och ändå väldigt avancerat sätt att hantera sina filer som är perfekt för tillfällen när det är viktigt att kunna dela sina filer mellan olika användare och operativsystem.

   

  Dropbox är ett väldigt bra verktyg för dom tillfällena när man vill kunna dela sina filer mellan olika datorer utan att behöva krångla med FTP servrar, fildelningsprotokoll eller nätverkslösningar.  Det fungerar så enkelt att man laddar ner programmet, installerar på datorn och blir Dropbox ungefär som en separat enhet, eller mapp, dit man lägger dom filer som man vill dela ut. Andra personer med tillgång, eller du själv,  kan sedan komma åt dina filer från vilken dator som helst och hantera dom i realtid.

   

  Det gör verktyget riktigt bra för studenter till exempel vid olika grupparbeten eftersom filerna synkroniseras på allas konton när dom har ändrats så alla i gruppen kan se när filerna har ändrats och sedan själv lägga upp sina ändringar och nya filer som hela gruppen sedankan ta del av. Jag kan även tänka mig att det skulle kunna användas som dumpningsplats för foton och liknande när man är på semester så man kan dela ut sina bilder till släkt och vänner.

   

  Dropbox är gratis upp till 2GB, vilket räcker ganska bra för grupparbeten och små fotoalbum och sedan finns paket på 50GB för $9.95/månad och 100GB för 19.95/månad, dropbox fungerar på Windows, Mac och Linux.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...