Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Artiklar och andra resurser

  Jimi Wikman

  Artiklar med inriktning på webbdesign och webbutveckling lyser med sin frånvaro på svenska och nu sätter jag fart med Mortfiles artikel sektion och den resurs sektion den kommer att höra till.  

   

  Artiklar har länge varit på min agenda att lägga till Mortfiles, men av olika anledningar har det aldrig blivit av på riktigt. Lösningarna har funnits, men motivationen har på något sätt runnit ut i sanden med tiden. Nu är det dock dags att lägga ner tid och engagemang i ett artikelsystem som både kommer att bli roligt att jobba med och förhoppningsvis lönsamt för både mig och artikel författare.

   

  Först måste jag dock slå sönder skriptet och bygga om det så det passar mina behov. Framför allt CSS brukar vara skoj att jobba med och troligen gör jag som jag brukar och kastar ut den CSS som finns och bygger en ny från grunden. Det blir ofta enklast så eftersom det allt för ofta blir en del tid som går åt i onödan för att det ligger någon attans stil i botten någonstans och stör ut den stil man vill ändra. Artikel skriptet har även stöd för bloggar, vilket jag inte vill ha alternativt vill ändra till någonting annat så där blir det en hel del knep och knåp skulle jag tro.

   

  Jag kommer även att lägga lite tid på att lägga upp kategorier som är intressanta och relevanta för den inriktning som Mortfiles har samt att se till att eventuella artikel författare känner sig uppskattade och kompenserade för sitt engagemang. Nu blir det troligen en hel del artiklar som läggs till just för att få en länk tillbaka i SEO syfte, vilket är helt ok. Dom som däremot inte känner sig motiverade av just den typen av kompensation ska kunna lägga in sitt Adsense ID och på så sätt kunna ta del av eventuell vinst genom adsense. Detta kommer att vara den enda delen av Mortfiles där Adsense kommer att finnas och detta enbart för att kunna erbjuda någonting till dom som lägger ner tid och engagemang att publicera artiklar på Mortfiles.

   

  Förutom artiklar, eller kanske det ska räknas som det också, kommer jag att lägga en kategori för Photoshop Tutorials eftersom det är någonting jag får frågor om ofta och det är lite glest med svenska tutorials.  Det finns mängder av skojiga saker man kan göra med photoshop, så det kan bli en riktig rysar kategori hoppas jag.

   

  I övrigt på resurs sidan planerar jag sektioner för SEO verktyg där det blir verktyg från andra webbsidor till att börja med. En sektion för gratis grafik som bakgrunder och ikoner samt en resurs sektion för photoshop relaterade saker som brushes och shapes och lite senare i höstt kanske en länk sektion för allt "gött" på nätet. Det finns även funderingar på en digg liknande funktion också, men med tanke på klimatet i sverige på den fronten ligger det lite på is för närvarande.

   

  Om du har förslag på andra saker som kan vara intressant eller lämpligt att lägga till på en resurs sida så lämna en kommentar!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...