Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  2009 kommer att bli ett toppenår!

  Jimi Wikman

  2008 går mot sitt slut och jag har redan börjat räkna ner inför vad som ser ut att bli ett riktigt toppen år för mig personligen och för Mortfiles som företag. Jag har så mycket på gång att det är svårt att skriva ner allting, men här kommer iallafall ett axplock.

   

  2009 blir året då Mortfiles kommer att öppna upp portarna äntligen och jag sliter dag och natt med att få allting klart så fort som möjligt. Som saker och ting ser ut idag så lutar det åt en fullständig release i Mars 2009, bara 3 år efter min ursprungliga ambition ;)

   

  Hemsidan kommer att ha en hel del saker som idag inte finns tillgängligt som till exempel en helt ny portfolio, en sektion för artiklar och tutorials, en omarbetat sektion för webbhotell och domännamn och sektion för produkter. Dessutom kommer befintliga sektioner som wiki, kundcenter, länkar och forum att byggas om från grunden så det blir mycket nytt. Den här bloggen kommer jag att uppdatera så snart Wordpress 2.7 släpps i stabil form (befinner sig i RC2 idag och borde släppas väldigt snart) och då kommer det förhoppningsvis att hända lite mer här.

   

  Med den nya webbplatsen klar så kommer även Mortfiles Toolbar att släppas. Det är en trevlig liten sak som förutom funktioner som snabblänkar till alla delar av webbplatsen även kommer med RSS flöden för olika delar, som till exempel driftbloggen, portfolion och den här bloggen mm. Epost indikator för pop och dom vanligaste gratistjänsterna (Gmail, Hotmail, Yahoo mm) finns självklart liksom popupblockerare. Snabblänkar till NotePad, miniräknaren, office, outlook mm finns även om någon vill använda dom liksom en hel del andra godsaker. För kunder så blir toolbaren riktigt användbar och jag hoppas att även andra kan tycka att den är användbar.

   

  Kundcentret kommer att utvecklas ordentligt med många nya funktioner och en rejält omarbetad layout. Mycket information är på väg till kunskapsdatabase och jag kommer att utveckla flashtutorials för olika delar av verksamheten. Bland annat så kommer det att bli tutorials om wordpress som fler och fler projekt kommer att ha som CMS lösning bakom sig och självklart en hel del för Cpanel och Webmail för webbhotellskunderna. Troligen blir det fler tutorials framöver beroende på vilka behov kunderna har och jag kan tänka mig att det blir ett par för till exempel FTP och liknande. Det är troligt att jag sedan kommer att lägga till dom här tutorials i webshoppen och sälja dom om någon annan vill köpa in dom.

   

  CPanel kommer jag att bygga upp en ny design för baserad på Mortfiles layout under senare delen av 2009 och jag kommer att fortsätta att jobba hårt på att skapa den bästa och säkraste miljön jag bara kan för Mortfiles kunder. Troligen blir det ett par nya servrar under 2009 om det ramlar in många nya kunder och vi får se hur jag väljer att hantera det. Finansiellt så skulle det vara mest logiskt att bygga upp en kundbas med VPS och sedan migrerar när antalet VPS får det att verka logiskt. För kunderna betyder det att det blir mindre driftstörningar och mindre problem med andra kunder som gör något galet, men för mig så blir det lite mer jobb att hantera flera enheter självklart. I Januari är det även dags för den årliga säkerhetsinspektionen för att se över säkerheten på servrarna, vilket alltid brukar vara skoj.

   

  Utbildningsmässigt så börjar första terminen lida mot sitt slut där vi för närvarande läser Introduktion till Javaprogrammering och System och Verksamhetsutveckling som båda går lite sådär på grund av en dåligt inplanerad sjukdom (som tack och lov är betydligt bättre nu!). Inför 2009 kommer vi att läsa  Java  - Grafiska användargränssnitt, Internet och WWW, Datorkommunikation Grundkurs och Forskningsmetodik i ämnet informatik.

   

  Jag är lite kluven till hur jag ska göra i sommar, men jag har fram tills i mars på mig att besluta om jag ska ta ett par sommarkurser också eller fokusera på annat. Jag är lite sugen på att försöka klämma in en eller två extra kurser om jag kan, men vi får se hur saker och ting utvecklar sig. Jag funderar även på om det skulle vara möjligt att klämma in dom 4 kurser som inte är gemensamma för IT-design och Systemarkitektur för att på så sätt få ett mer heltäckande studieunderlag...jag får fundera lite under jul och nyår innan jag bestämmer mig.

   

  2009 blir också året då jag kommer att prova olika saker rent designmässigt och företagsmässigt och det blir det första året då jag kommer att börja titta på marknadsföring på allvar. Det blir också det år som jag kommer att börja kika på möjligheterna att ta in fler personer på olika positioner och söka fler samarbetspartners för olika ändamål.

   

  Ett ganska skoj år framöver med andra ord!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...