Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Allmänt

  Subcategories

  12
  blogg poster
  30
  blogg poster

  718 blogg poster in this category

   Nu bygger vi igen och flyttar till nytt webbhotell

   Varje sommar, nästan, så är det tid för reflektion och bygga något nytt. I år är inget undantag, men det är en lite större förändring som jag kikar på. Samtidigt så har jag bytt webbhotell för jag hade lite bekymmer hos Oderland som jag försöker klura ut.
   Av en liten slump när jag ändå bytte webbhotell så stoppade jag in Invision Community igen. Jag provade det för ett år sedan på min .com sajt, men kände att det inte riktigt blev som jag ville. När jag nu kikade på det så kändes det riktigt bra, kanske för att jag inte försöker så mycket som jag gjorde förra gången. Det var även anledningen till att jag minskade på ambitionen här på sajten efter att jag dragit iväg lite.
   Nu är det mycket kvar att göra, men så här långt så känns det bra. Funktionerna är ganska ok redan direkt out of the box, även om det ska konfigureras lite. Jag har byggt en början på en projekt portfolio och en ny blogg. Det är väldigt basic än så länge, men det duger tycker jag.
   Den största utmaningen nu är att fundera på om jag vill köra på engelska eller svenska i framtiden. Jag gjorde ett val för länge sedan att köra på svenska, men i en allt mer internationell situation så funderar jag på att återgå till mitt tidigare engelska koncept. Vid en sådan övergång så kommer det här bloggen att ligga lite utanför, men det kan jag leva med.
   Vi får se vart jag hamnar med mitt beslut, men jag saknar Invision Community och det är en hel del som jag kan göra med IC som jag känner att Wordpress saknar...

   Planerar lite informationsstrukturer

   Som alltid när jag gör en återställning eller redesign på sidan så blir det lite omstruktureringar. Framförallt just nu blir det en del nya sidor och informationsstrukturer för Atlassians produkter och mina egna sidor.
   Det som jag framförallt vill göra är att sätta upp enkla instruktioner för hur du gör olika saker i Jira och Confluence. Saker som hur du sätter upp din profil, hur du skapar och hanterar boards, JQL tips för filter och så klart vad du bör tänka på när det gäller arbetsflöden.
   Atlassian sektionen på bloggen blir mitt första experiment där jag nu delar upp i underkategorier beroende på vilken produkt jag skriver om. Det blir också en serie med sidor för just mina instruktioner. Förmodligen så börjar jag sätta upp lite videofilmer också på youtube som tillägg till instruktionerna.
    
   Jag kommer också att skapa sidor för olika arbetsroller som jag har jobbat inom. Tanken är att koppla min syn på den rollen med projekt och blogginlägg. Det blir lite promotion för mig och en bra start punkt om du jobbar inom samma roll eller funderar på att jobba inom samma roll.
   Kort sagt så blir det lite hubbar på sidan med lite mer fokuserat innehåll speciellt för den hubben. Det blir lite experimenterande för att se om jag kan hitta rätt balans och struktur så det blir en levande sektion och inte bara en klump med innehåll.
   Som du hör så är jag inspirerad och har lite roligt med att skriva här igen :)
    
    
    

   Uppdateringar på sidan på väg - tillbaka till basics

   Med Wordpress 5.0 runt hörnet och stor aktivitet på Gutenberg fronten så är det dags att göra lite uppdateringar här på sajten. Det blir lite nya färger och en lite annorlunda stil, men inte så mycket mer designmässigt.
   Jag har lekt ordentligt på den här sajten så det är mycket som ska tas bort för att återgå till en standard uppsättning igen. Tanken är att gå tillbaka till det som jag tycker mest om, nämligen att skriva. Då får en del andra funktioner stryka på foten.
   Förhoppningen är att jag ska kunna använda Gutenberg och de plugins som kommer med detta tema så långt som möjligt. Just nu byggs version 7.5 av Wordpress temat Publisher som jag använder och när det är klart så blir det dags att göra en liten vinter städning.
   Jag har ännu inte bestämt om jag ska göra någonting med min lekstuga där jag testat Invision Community. Eventuellt sätter jag upp en brygga och försöker sätta ihop Wordpress med IC, men det får bli i framtiden. Först blir det fokus på en uppdatering.
   En av de saker som jag vill göra med sajten är att implementera den nya grafiska profilen och övergå till en mörk design. Det är av flera anledningar, bland annat läsbarhet och minskad energikostnad för att besöka min sajt.
    
   Så jag ber om ursäkt för röran medans jag bygger om!
    
×
×
 • Create New...