Navigering

Custom post types med Pods Framework är underbart

0 376

En av de mer irriterande aspekterna av WordPress är att du är begränsad när det gäller typ av innehåll. Bara jobba med poster eller sidor blir lätt klaustrofobiskt och det brukar bli plugins av olika slag som får utöka detta. Med Pods Framework däremot så kan du enkelt bygga dina egna post typer och taxonomier själv, precis som du vill ha det!

Skapa nya post typer och taxonomier är väldigt enkelt, även utan plugins, men om du inte är så van att jobba med kod i functions filen så kan jag varmt rekommendera Pods Framework. Pluginet är väldigt enkelt att jobba med och du kan snabbt sätta upp flera olika post typer. Du kan till och med utöka befintliga post typer och pages med nya attribut om du vill!

Det är lite extra trevligt att jag kan utöka funktionaliteten i mitt tema med nya post types och taxonomies för den funktionen är inbyggt. Det jag måste kika på just nu är bara hur jag utökar funktionaliteten med kategorier/taxonomier så jag kan få samma utmärkning som vanliga poster får.

Jag undersöker också om jag kan ändra utseendet på arkivsidorna för nu får alla post typer samma utseende vilket inte är helt optimalt. För kategorierna och posterna i sig är det inga problem, de kan jag styra som jag vill genom temats inbyggda inställningar.

Just nu känns det väldigt trevligt att jobba med sajten om man säger så! Jag ska testa lite mer med Pods Framework innan jag ger ett slutgiltigt utlåtande. Jag kikar även på några andra, liknande, plugins för att skapa och hantera custom post types och taxonomier, så jag ska skriva om det i framtiden.

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.