Navigering

Firefox Quantum är så bra så jag byter för gott

0 152

Dubbelt så snabb, 30% mindre minnesanvändning, screenshots och pocket inbyggt med en snygg, minimalistisk design och det kraftfullaste utvecklingsverktyget på marknaden gör att jag byter från Chrome till nya Firefox Quantum.

Firefox har länge varit min favorit browser, men de senaste 6-7 åren så har jag använt Chrome av olika anledningar. Med uppdateringen som kom i dagarna så känns det som att det är en bra tid att byta tillbaka igen till Firefox.

Det finns mängder av artiklar ute om hur snabb Firefox Quantum är gentemot Chrome och alla tester är lite olika. Sanningen är förmodligen att Firefox inte är snabbare eller mer effektiv än Chrome, utan de är numera ganska likvärdiga.

Anledningen till varför jag byter är förutom att jag är inne i en fas av förändring är att jag gillar funktionerna som Firefox har inbyggt numera. Screenshots, bokmärkeshantering med Pocket och så klart det kraftfulla webbutvecklarverktyget där Chrome fortfarande ligger lite efter.

Vad tycker du? Är Firefox Quantum tillräckligt för att du ska ge det en chans över Chrome?

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.

Get involved!

Gå med i gemenskapen!

Kom och bli en del av min gemenskap. Ha skoj, lär dig nya saker och knyta nya kontakter i ett fokuserat nätverk.

Kommentarer

No comments yet