Navigering

Tar tuffa beslut som känns i hjärtat

0 156

Idag så har jag tagit ett par tuffa beslut. Det är beslut som jag dragit på alldeles för länge, men som jag nu känner att det är dags att ändå gör slag i saken med. Inte så kul, men väldigt, väldigt nyttigt!

Tid är någonting som jag har alldeles för lite av. Med min situation på jobbet och med en ambition att skriva en bok eller två under 2018 så behöver jag rannsaka mig själv lite. Resultatet av detta blir att jag lägger ner mitt webbhotell jag haft puttrande sedan 15 år tillbaka eller vad det kan bli.

Microhost, som tidigare hette Mortfiles, är hem till några väldigt underbara kunder så det känns ordentligt i hjärtat att meddela dem att jag kommer att lägga ner Microhost. jag känner dock att jag inte har något val för jag har inte den tiden som behövs för att ge den service kunderna förtjänar.

Det andra beslutet är att jag avsäger mig det ansvar jag har inom Bifrostorden. Jag kommer inte sluta vara engagerad, men jag kommer att lämna direktoriet som är motsvarande styrelsen för en förening. Detta gör att jag kan njuta av att bara deltaga istället, vilket jag inte gjort än sedan jag gick med i Bifrostorden.

Dessa två beslut känns långt, långt in i hjärtat, men jag känner att det är rätt beslut för mig just nu. Jag har tänkt på det ett tag och idag så kände jag att det var dags för att sluta skjuta upp beslut som måste tas och helt enkelt acceptera konsekvenserna.

Att lägga ner Microhost kommer att kosta mig pengar. Jag tjänade aldrig några pengar från början utan det har varit mitt sätt att hjälpa utvalda personer så gott jag kunnat med den kompetens jag har. Jag skulle kunna sälja och tjäna pengar på det viset, men det vore orätt mot mina kunder och det skulle kännas som ett svek mot allt som mitt lilla webbhotell ändå stått för under alla år.

Lite jobbigt känns det just nu och de närmaste dagarna kommer att vara lite jobbiga. Det kommer dock att ge mig det lugn och den tid jag behöver för att må bättre i framtiden och jag fokuserar på det.

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.