Navigering

Dags att fokusera om och börja om på nytt

0 107

Det är mycket nytt på gång igen i mitt liv och som vanligt när sommaren närmar sig så har jag ett projekt att roa mig med. I år blir det dock lite annorlunda för i år så tar jag steget fullt ut och släpper en del gammalt och gör en nystart på flera plan.

Det har varit lite tunt här på bloggen ett bra tag nu och det är för att jag känt mig lite kluven inför vad jag egentligen ska skriva här. Uppsättningen har varit blandad med både privata saker och professionellt, vilket gjort att saker och ting blivit lite krystat.

Jag har även känt att det faktum att jag skriver på svenska inte alltid känts rätt och jag har funderat på att blanda eller kanske köra tvåspråkigt. Inget har känts riktigt rätt och som resultat så har det blivit lite av en blocker kan man säga.

Nu så känner jag att det är dags att bryta mig ur detta och det gör jag genom att dela upp mitt skrivande på två bloggar istället för en. Den här bloggen kommer att vara kvar som min privata blogg där jag skriver mer privata saker och sedan skapar jag en ny sida för mitt skrivande om mer professionella ämnen.

Min nya sida är redan på gång och nu när semestern kommer så ska jag sätta tänderna i den lite mer på allvar. Det blir en sajt som blir mer community inriktad med både Buddypress och BBpress och den blir på engelska. Där kommer jag att skriva om saker som rör mitt professionella live mer som ledarskap, arbetsprocesser, program och appar, programmering och test för att nämna några ämnen.

Just nu handlar det mesta om att utforska, dels möjligheter och dels inriktning, så jag hittar den riktning som jag vill att den ya sidan ska ha. Jag hoppas att jag kan få hjälp av mitt nätverk och mina vänner att få sidan att lyfta och att hitta rätt riktning så det kan bli en bra sida med mycket matnyttigt för andra.

Planerna är stora som alltid och det finns även möjligheter att ta ytterligare steg om det ser ut som att jag kan hitta tid för det. Det viktigaste är att sätta en plan först dock och en inriktning så jag kan skapa en kortsiktig och långsiktig plan som går att genomföra.

Så räkna med att den här sidan kommer att förändras en del den också vad det lider, men det blir ett senare projekt. Nu fokuserar jag på att njuta av att få vara riktigt kreativ igen och ser fram emot en spännande och rolig semester!

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.