Navigering

Sublime text får nytt liv efter ett år utan livstecken

0 83

Efter ett års uppehåll, något som skapat många spekulationer gällande framtiden för text editorn Sublime text 3, så har nu äntligen en ny release släppts. Detta ger hopp efter nästan tre år av spekulationer om att den populära text editorn håller på att dö ut.

Sublime Text 3 har varit under utveckling sedan åtminstone början av 2013 , men utvecklingen gick inaktiv i månader i sträck ett antal gånger under årens lopp – den sista betan släpptes i mars 2015.

Inlägg på Reddit och Hacker News frågade konsekvent om Sublime text 3 var död, men teamet meddelade  2014 att ”Vi slutar inte utvecklingen av Sublime text 3 ”, men utvecklingsteamet är ” effektivt ett enmansband”. Detta oroade många som såg detta som ett tecken på att Sublime text 3 var på väg att dö ut.

Medan Sublime var vilande har nya textredigerare dykt upp baserade på modern webbteknologi , som GitHub’s Open Source editor Atom och Adobe’s Brackets för att nämna några.

Den här veckan har dock Sublime 3 kommit tillbaka till livet med lanseringen av en ny uppdatering. Uppdateringen inkluderar ett antal större buggfixar , introducerar en ny sublim – syntax och snabbar upp inläsning av filer.

Med detta finns det hopp för den populära text editorn Sublime text 3, men frågan är hur länge…

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.