Navigering

Automattic köper WooCommerce

0 133

Automattic som står bakom skapandet av WordPress.com och flera populära, officiella, plugins har köpt upp ett av världens mest populära e-handelsmoduler: WooCommerce. Faktum är att de köpt hela företaget bakom WooCommerce, nämligen WooThemes.

WooCommerce är ett av världens mest populära e-handelslösningar med 20-24 procent enligt analysföretagen BuiltWith och W3Tech. Automattic som står bakom wordpress.com har därmed tagit ett viktigt steg mot att inkludera en kraftfull och framförallt billig e-handelslösning till sina kunder. Vad som händer med WooCommerce sedan blir intressant att se med tanke på modulens populäritet på gratisvarianten av WordPress och ett förmodat vinstintresse från Automattic.

WooThemes co-founders, Mark och Magnus och Matt Mullenweg CEO från Automatik skriver i sina bloggposter, liksom den officiella annonseringen på WooThemes, att allt kommer att bli som förut fast bättre. Vi får se om det kommer att bli den framtid vi ser för WooCommerce, men jag känner mig iallafall optimistisk.

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.