Navigering

Börjar närma mig lansering nu

0 27

Det har gått lite drygt en vecka nu och jag har fått det mesta på plats med min webshop baserat på WordPress och WooCommerce med BuddyPress och BBPress som lite extra krydda på moset. Det betyder att det börjar bli dags att lansera på allvar nästa vecka om allt går som det ska!

Att bygga en webshop från grunden i ett nytt system kändes som ett jätteprojekt, speciellt som det var dussintals plugins som skulle samordnas och integreras med min vision. Detta dessutom samtidigt som jag bygger två andra webshopar också med sina egna små utmaningar. Lyckligtvis så har allt gått bra och det börjar nu se ut som en riktig webbplats (förutom kassan som ska byggas om och en liten bugg i mobilen som måste fixas).

Det som varit svårast är förmodligen att ta beslut om hur frakten ska fungera. Idag så jobbar jag bara mot en leverantör och då var det ganska lätt, men i framtiden så kanske jag ska ha flera leverantörer och då kan det blir lite problematiskt. Min lösning idag är viktbaserad vilket betyder att jag fick sätta upp 10 zoner med 15 viktklasser vardera för de 90+ länder som jag kommer att hantera. Det kommer att fungera fint närmaste tiden iallafall.

Det näst svåraste är fortfarande att få till Adaptive Payments då min app fortfarande inte är godkänd (missade att klicka på rätt knapp för att skicka in igen för fortsatt review…lite dålig UX på den kan man säga. Så länge det blir klart så ska det nog bli riktigt bra, men även utan så går det bra att köra med vanliga Paypal även om det är lite krångligare.

Så till nästa vecka så är det framförallt att lägga upp produkter och skriva texter som ligger på agendan. Jag ska också börja sätta upp analysering med hjälp av min kollega Åsa och sedan ska vi se om jag kan locka någon på SEO fronten att agera mentor för offsite SEO. Sedan är det dags att börja marknadsföra, vilket ska bli riktigt, riktigt kul!

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.

Get involved!

Gå med i gemenskapen!

Kom och bli en del av min gemenskap. Ha skoj, lär dig nya saker och knyta nya kontakter i ett fokuserat nätverk.

Kommentarer

No comments yet