Navigering

Kan jag dubbla vikten i bänkpress på ett år?

0 27

Det är någon månad kvar tills de först året har passerat sedan jag bestämde mig för att börja träna igen och målet att nå 100 kilo i bänkpress känns närmare än någonsin. Frågan är om jag kan nå det målet redan i April, dvs 8 månader tidigare än beräknat? Idag känns det absolut så!

Det var i slutet på April förra året som jag tog mina första stapplande steg på transformeringen som pågår än idag. Då klarade jag knappt 50 kilo i bänkpress och lyckades skada mig ganska tidigt så de första 2-3 månaderna gick helt utan träning för bröst. Sedan dess har det varit en del sjukdom över vintern så jag har tappat ytterligare lite tid. Trots detta så tog jag i morse mina första tre reps på 90 kilo efter fem sets med lägre vikter. Det är en ökning med 7.5 kilo sedan förra veckan!

Att öka med ytterligare 10 kilo på 6 veckor känns med andra ord inte som någon omöjlighet och öka 10 kilo på 9 månader känns enkelt. Överlag känns det som att min bröstkorg svarar bra på träningen nu, även om det kanske inte syns så mycket än på grund av min tratt-bröstkorg. Det kommer dock, långsamt men säkert och även om jag känner för att trycka på för att ta målet på 100 kilo fram till slutet på April så ser jag ingen anledning till att skada mig på kuppen.

Det som känns absolut bäst är att mina axlar börjar kännas allt bättre ju starkare framförallt framsidan på axlarna blir och jag tror att om jag fokuserar lite på axelrotatorerna framöver så blir kan jag nog stabilisera axlarna tillräckligt för att det ska bli nästintill smärtfritt i axlarna. Idag är det framförallt höger axel som är lite ledsen vid tunga vikter, speciellt i snedbänk med hantlar i själva momentet när hantlarna ska upp från axlarna när jag lyfter upp dem till startpositionen.

Nu är jag riktigt trött och riktigt nöjd och jag tror att beslutet att gå upp en kvart tidigare var rätt beslut även om det är lite väl mycket motstånd från kroppen 03.30…

 

 

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.

Get involved!

Gå med i gemenskapen!

Kom och bli en del av min gemenskap. Ha skoj, lär dig nya saker och knyta nya kontakter i ett fokuserat nätverk.

Kommentarer

No comments yet