Navigering

Ett nytt projekt på gång

0 166

En av fördelarna med att minska på krav runt omkring mig är att jag kan göra lite saker som jag alltid drömt om. Ett sådant projekt är på gång nu och det känns roligt och spännande för att jag får utnyttja så mycket av min kunskap på en gång.

Min hemsida här har börjat kännas lite liten. Det är en ganska liten och privat sida och även om jag har en hel del kul funktionalitet så känns den lite klaustrofobisk ibland. Så jag har påbörjat ett litet experiment där jag tänkte köra från ax till limpa och bygga en sajt på en annan plattform med lite annorlunda fokus.

Så jag har förnyat en gammal licens för Invision Community och börjat leka lite med det. Confluence är uppe och jag har börjat lite branding arbete som sedan ska födas in i Jira för att byggas. Jag har skaffat Affinity Designer för att lära mig ett nytt verktyg (det kommer en review framöver) och det blir både PHPStorm och förmodligen Bitbucket framöver när jag ska bygga nya designen.

Jag vet inte om det blir något av det här projektet, men jag har kul och det är så inspirerande att få bygga på ett helt annat sätt. Bara att sätta mig ner och fundera på vem jag är och vilka värderingar jag står för har gett mig en helt ny syn på vad en ny hemsida ska innehålla och vilken tonalitet som faktiskt är jag.

Förmodligen så kastar jag lite tankar på mina kollegor framöver för att få lite feedback och om allt går bra så kan det bli en parallell hemsida framöver där jag testar mina teorier om en ny tonalitet. tills dess tänker jag bara ha kul och prova nya saker!

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.