Omnikonsulten som hjälper dig lyckas.

Flyttat över gamla bloggposter så nu är det lite stökigt

0 80

Igår jobbade jag med data på sajten och flyttade över gamla bloggposter. Totalt har jag lagt över nästan 600 poster fram till 2013 ungefär och nu måste jag ordna lite med datakvalitet.

Det är från mina gamla sajter som jag bytt plattform flera gånger som jag nu flyttat över de gamla inläggen som legat på en IPB plattform. Tidigare tänkte jag bara klippa och klistra, men med 600+ inlägg kvar så kändes det inte riktigt så kul längre.

Så istället testade jag några plugins för att mappa in CSV filer i WordPress med lite blandat resultat. Lite utmaningar med olika datatyper, men med Excel så går det ganska bra att tex konvertera UNIX timestamps till faktiska datum och göra find and replace för lite å,ä,ö missar.

Nu har jag ett gediget arbete framför mig att gå igenom och städa upp alla inläggen där jag tex har en hel mängd med nya kategorier som ska tas bort. Så det är lite stökigt just nu, men jag jobbar på det!

Om författaren: Staff Jimi Wikman

Jag heter Jimi Wikman och jag jobbar till vardags med större svenska e-handelsföretag i varierande roller som Projektledare, scrum master, grafisk designer, frontend utvecklare, kravanalytiker och Neurowebdesigner för att nämna några. Jag föreläser och utbildar inom design för e-handel och så skriver jag en del här om allt mellan himmel och jord.

Gå med i gemenskapen!

Kom och bli en del av min gemenskap. Ha skoj, lär dig nya saker och knyta nya kontakter i ett fokuserat nätverk.

Kommentarer

No comments yet